Κάτω στον Πειραιά, με λόγια, καλή καρδιά κι… αδιαφορία!
Το παρκάρισμα είναι μόνο για “ξύπνιους” και η αυθαιρεσία αγκαζέ με τον “ωχαδερφισμό”
Τ/Π |> Μία ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, για το πάρκινγκ στην πρωτεύουσα και τις θέσεις παρκαρίσματος των κατοίκων, έρχεται να «ξύσει» μία παλιά και παραμελημένη «πληγή» του Πειραιά που χρονίζει…
Όταν μιλάμε για λειτουργία πόλης δεν είναι τα βεγγαλικά και οι διαμαρτυρίες περί… αναπαραγωγής της πατάτας, αλλά έργα που διευκολύνουν τη διαβίωση του δημότη και γενικά του πολίτη. Απαραίτητα έργα που δυστυχώς, άλλα μένουν στις εξαγγελίες και τα σχέδια και άλλα ούτε καν έχουν απασχολήσει εγκεφάλους.
Ένα από τα απαραίτητα αυτά έργα, είναι το πάρκινγκ. Εκτός από τον χώρο στάθμευσης των εργαζομένων στον Δήμο, δεν υπάρχει κανένας χώρος στην πόλη που να εξυπηρετεί, τουλάχιστον τους κατοίκους.
Το παρκάρισμα είναι μόνον για τους “ξύπνιους”. Σε εκείνους που αυθαίρετα βάζουν απαγορευτικές πινακίδες όπου τους καπνίσει, σε εκείνους που έχουν κάτι σκελετωμένες μοτοσυκλέτες για να “πιάνουν θέση” και σε κάποιους άλλους που χρησιμοποιούν τα… προσφιλή καφάσια!
Στην περίπτωση που ενδιαφερθεί ο Δήμος να καθαρίσει την πόλη από τις αυθαίρετες καταπατήσεις θέσεων πάρκινγκ, η πόλη θα πάρει ανάσα και ο φορολογούμενος πολίτης, θα παιδεύεται λιγότερο για να βρει μέρος να παρκάρει.
Κατά γενική ομολογία, το πρόβλημα στάθμευσης στον Πειραιά -δεκαετίες τώρα- είναι πολύ μεγάλο και δεν τολμήθηκε η δημιουργία χώρων στάθμευσης. Στην περίπτωση δε, που λειτουργήσει ο σταθμός του Μετρό στην πλατεία Κοραή, τότε ας μην το συζητάμε…
Εκείνοι οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από το πρόβλημα πάρκινγκ είναι όσοι κατοικούν στο κέντρο του Πειραιά. Είναι εκείνοι, που σκέφτονται πολύ για να μετακινήσουν τα αυτοκίνητά τους και όταν επιστρέφουν σπίτι περνάνε πρώτα από… χαρτορίχτρες! Είναι τραγικές οι στιγμές ενός ατόμου, το οποίο επιστρέφει από τη δουλειά του ή από ένα ταξίδι, να γυρίζει με τις ώρες για να βρει για να παρκάρει. Και να βλέπει το κάθε “λαμόγιο” να έχει απλώσει καφάσια και χαρτόκουτες…
Επί του προκειμένου, η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, αναφέρεται στις σημάνσεις:
- ελεγχόμενης στάθμευσης αποκλειστικά στις θέσεις επισκεπτών (κάθετη σήμανση P-69) όπου οι οδηγοί σταθμεύουν χωρίς καταβολή τέλους λόγω κορωνοϊού
- θέσεων για οχήματα κατοίκων (κάθετη σήμανση Ρ-70) που εξακολουθούν να ισχύουν μόνο για οχήματα που φέρουν την κάρτα μονίμου κατοίκου για συγκεκριμένη ζώνη στάθμευσης, για την οποία έχει εκδοθεί η κάρτα μονίμου κατοίκου
Παράλληλα, σημειώνεται ότι ισχύουν όλες οι απαγορεύσεις στάθμευσης με τις ανάλογες ποινές που προβλέπει ο ΚΟΚ (οδεύσεις τυφλών, ράμπες ΑΜΕΑ, πεζοδρόμους, πεζοδρόμια, σημεία παρακώλυσης της κυκλοφορίας και γενικότερα για κάθε μορφής αντικοινωνική στάθμευση).
Αυτά εν Αθήναις… Εν Πειραιεί, τι γίνεται; Τι είναι αυτό που παρεμποδίζει την πόλη να καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών της; Για ποιο λόγο, δεν ορίζονται θέσεις πάρκινγκ μονίμων κατοίκων του κέντρου; Οπωσδήποτε δεν θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν η άποψη συγκοινωνιολόγων που πρότειναν ή ενέκριναν την μονοδρόμηση της Ηρώων Πολυτεχνείου ή της Λαμπράκη…
Το κάθε “γιατί;”, τίθεται… ακαδημαϊκά, διότι όσες φορές και αν έχει τεθεί, δεν ακούγεται το “διότι”… Ίσως επειδή στον Πειραιά δεν συνηθίζεται η καλοπροαίρετη κριτική στην εξουσία, όπως και κατά πόσο απασχολούν το δημοτικό συμβούλιο τα άμεσα προβλήματα του δημότη…