Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας, οι οποίες όμως ΔΕΝ τηρούνται!
‘’Γαμπροί’’ με ‘’πειραγμένες’’ μηχανές και ‘’κινητές’’ ντισκοτέκ, αναστατώνουν ανενόχλητοι τον Πειραιά, επειδή… έτσι γουστάρουν!
Τ/Π |> Υπενθύμιση… ότι υπάρχουν ώρες κοινής ησυχίας γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία, αλλά δυστυχώς μόνον ‘’υπενθύμιση’’ – εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, όπως π.χ. στη Θεσσαλονίκη, όπου…
Στις 10 και στις 18 Σεπτεμβρίου, η Αστυνομίας δήλωσε τη παρουσία της επεμβαίνοντας σε περιπτώσεις ηχορρύπανσης*, που συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι. Και στις δύο περιπτώσεις υπεύθυνοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος οι οποίοι λειτουργούσαν καταστήματα, με στερεοφωνικά συγκροτήματα με ενισχυτή, η ηχοστάθμη των οποίων ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο και ως αποτέλεσμα είχαν «να διατρέχει κίνδυνο η δημόσια υγεία των πελατών και να διαταράσσεται η κοινή ησυχία των περιοίκων»…
Περιπτώσεις άγνωστες για τον Πειραιά, όπου ‘’η κοινή ησυχία των πολιτών’’ έχει αφεθεί στη διάθεση τού κάθε ‘’γαμπρού’’, που με ‘’πειραγμένες’’ εξατμίσεις μηχανές, βαράει τις γκαζιές, αναστατώνοντας το κέντρο της πόλης. Και ουδείς εκ των αρμοδίων και ιθυνόντων να είναι… ενημερωμένος!
Έτσι, για το τυπικό μέρος της υπόθεσης, ιδού οι ώρες κοινής ησυχίας που ισχύουν έως και τις 31 Μαρτίου:
- 15:30 έως 17:30
- 22:00 έως 07:30
ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ – ΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ
Κατά τις ώρες κοινής ησυχίας απαγορεύονται οι εξής δραστηριότητες:
- Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
- Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
- Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
- Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
- Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.ά.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
- Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.
(*) 1. Η λέξη ‘’ηχορύπανση’’ γράφεται με δύο ‘’ρο’’ και όχι με ένα, όπως συνηθίζεται τελευταία. Ίσως να μην είναι στο πλαίσιο του βιασμού της γλώσσας μας, αλλά επειδή μάλλον δεν δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην έννοια. 2. Όσον αφορά τις αναφερόμενες περιπτώσεις τη Θεσσαλονίκης, έχει και ο Πειραιάς να δείξει, άλλο αν δεν ενοχλούνται οι αρμόδιοι…