Δρόμοι και πεζοδρόμια που έχουν καταληφθεί, σε αρκετές περιπτώσεις εδώ και χρόνια, αδειάζουν και δημιουργούνται συνθήκες προσβασιμότητας για όλους και κυρίως για ανθρώπους που τις χρειάζονται περισσότερο, όπως οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με αναπηρίες, αλλά και γυναίκες και άνδρες που μεταφέρουν τα παιδιά τους με καροτσάκια.
Η επιχείρηση ξεκίνησε για περισσότερα από 800 δίκυκλα που έχουν καταγραφεί από την αρμόδια διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και συγκεκριμένα από το Τμήμα Εγκαταλελειμμένων, είτε μετά από καταγγελίες είτε μετά από επιτόπιους ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών.
Έτσι, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης του δημόσιου χώρου, της δημιουργίας θέσεων στάθμευσης αλλά και της συνολικής βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, καθώς τα οχήματα αυτά αποτελούν εστίες μόλυνσης, ο Δήμος Αθηναίων άρχισε ήδη την περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων δικύκλων με στόχο μέσα στον επόμενο μήνα να έχουν απομακρυνθεί τουλάχιστον 500 και από τις επτά Δημοτικές Κοινότητες.
Στην συνέχεια θα προχωρήσει με τους ίδιους ρυθμούς για την απομάκρυνση και των υπολοίπων από δρόμους και πεζοδρόμια, ενώ γίνεται ακόμα πιο οργανωμένη η προσπάθεια εντοπισμού και καταγραφής εγκαταλελειμμένων δικύκλων προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία απόσυρσης τους μέσω του ΟΔΔΥ.
«Ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια να ελευθερώσουμε θέσεις στάθμευσης, τα πεζοδρόμια μας αλλά και να απομακρύνουμε εστίες μόλυνσης από τις γειτονιές μας. Είναι μια διαρκής προσπάθεια για τον σεβασμό στον δημόσιο χώρο, για τον σεβασμό στην καθημερινότητα των Αθηναίων» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον αριθμό 1595 ή και μέσω διαδικτύου με την πλατφόρμα novoville, προκειμένου να ενημερώνουν τον Δήμο Αθηναίων για εγκαταλελειμμένα δίκυκλα στην περιοχή τους.
Οπωσδήποτε το παραπάνω κείμενο είναι χρήσιμο προς ενημέρωση, αλλά αποτελεί και οδηγό μήπως -λέμε “μήπως”, αποφασιστεί να ασχοληθούν με το θέμα και στον Πειραιά.