Νέες στρατηγικές για την Εκπαίδευση, στο συνέδριο των Ελλήνων Εκπαιδευτικών στην ΕΕ
Μϊα σύγχρονη πρόκληση
|> Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες το 26ο Συνέδριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης, τ οποίο οργανώθηκε από την Υπηρεσία Οργάνωσης Επισκέψεων της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης της Πρεσβείας της Ελλάδας στη βελγική πρωτεύουσα.
H οργανωτική επιτροπή αποτελούνταν από τους: Θ. Καλλιάνο, πρ. ανώτερο στέλεχος της ΕΕ, Μυρσίνη Ρουμελιώτου, συντονίστρια εκπαίδευσης Βρυξελλών, Α. Terchechte εκπρόσωπο της ΕΕ και Σ. Κολιαδήμου, εκπαιδευτικό.
Κατά την έναρξη του συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμούς στους συμμετέχοντες και τους οργανωτές η Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βέλγιο Ε. Γαλαθιανάκη, ο αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ, πρέσβυς, Αργύριος Μακρής, ο αντιπρόσωπος του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Βελγίου, κ. Αθηναγόρα, καθώς και ο διευθυντής της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ.
Το συνέδριο οργανώθηκε γύρω από περισσότερες από 12 εργασίες και επικεντρώθηκε σε ένα στόχο: να επαναπροσδιορίσει την εκπαιδευτική διαδικασία της ελληνικής γλώσσας για την αντιμετώπιση των πολλαπλών σύγχρονων προκλήσεων, αλλά και για να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού οράματος που ξεπερνά γεωγραφικά και εθνικά σύνορα. Φιλόδοξες, συγκροτημένες και σύγχρονες στρατηγικές για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων. Αναλύθηκε επίσης η σύνδεση μεταξύ μάθησης και διεθνούς κινητικότητας καθώς και νέοι τρόποι προσέγγισης συγκεκριμένων γλωσσικών φαινομένων και δυσκολιών.
Οι εισηγητές είχαν την ευκαιρία ν’ανταλλάξουν απόψεις κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που έπονταν των ανακοινώσεων και να εξάγουν εποικοδομητικά συμπεράσματα, στέφοντας με επιτυχία τη διοργάνωση του συνεδρίου.