Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έως τις 28 Φεβρουαρίου η υποβολή προτάσεων για την ένταξη στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 16/02/2017

Λόγω πληθώρας αιτήσεων

Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου η προθεσμία για της υποβολής φακέλου τεκμηρίωσης για ένταξη στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο (“Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ”), μετά από απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και του αναπληρωτή υπουργού Αλέξη Χαρίτση, για διευκόλυνση του μεγάλου αριθμού επενδυτών που υπέβαλλαν αίτηση.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί  στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο (Ν. 4399/2016) 821 επενδυτικές προτάσεις. Αριθμός που ξεπέρασε κατά πολύ τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις της ηγεσίας του υπουργείου, ιδίως ως προς τις υποβολές επενδυτικών σχεδίων στα καθεστώτα “Γενική Επιχειρηματικότητα” και “Νέες ανεξάρτητες ΜμΕ”. Ο κ. Παπαδημητρίου και ο κ. Χαρίτσης έχουν ήδη ενεργοποιήσει την προβλεπόμενη διαδικασία αύξησης του προϋπολογισμού των συγκεκριμένων καθεστώτων, προκειμένου να καλυφθεί το αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών, χωρίς βεβαίως να μειωθεί ο προϋπολογισμός των λοιπών καθεστώτων του νόμου.

Οι δύο υπουργοί χαιρέτισαν τη μεγάλη ανταπόκριση των επενδυτών στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο που καταδεικνύει την εμπιστοσύνη στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης και στις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Σε μόλις 4 μήνες λειτουργίας του νέου Νόμου υποβλήθηκαν 821 σχέδια ύψους 2,2 δισ. ευρώ, όταν σε 4 χρόνια λειτουργίας του προηγούμενου είχαν υπαχθεί μόλις 1270. Η πλειοψηφία εξ’ αυτών, μάλιστα, είναι στους κρίσιμους τομείς της βιομηχανίας, της μεταποίησης και της αγροδιατροφής.

Όπως επισήμαναν, “τόσο η πληθώρα τον επενδυτικών σχεδίων όσο και οι αιτήσεις για φορολογικά κίνητρα και όχι επιδοτήσεις, αποτυπώνουν την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει στην οικονομία για μία ριζικά διαφορετική αναπτυξιακή αντίληψη” και “με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο εστιάζουμε στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, με ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια“. Επίσης τόνισαν ότι “σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου προκρίνονταν λίγα μεγάλα σχέδια, κατά κανόνα χαμηλής τεχνολογίας, τώρα ενισχύουμε νέες και υπάρχουσες επιχειρήσεις που αναπτύσσουν δραστηριότητα σε τομείς με έντονο αναπτυξιακό αποτύπωμα και δημιουργούν πολλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας“. Προς αυτή την κατεύθυνση, υπογράμμισαν οι δύο υπουργοί, “κινητοποιούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και εξασφαλίζουμε τους πόρους για την ενίσχυση των υποψήφιων επενδυτών“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: