Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών, τιμήθηκε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 18/12/2015

Από το ΕΙΕΠ στο Μέγαρο (Photo)

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ), βράβευσε χθες Πέμπτη 17/12, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, για την τεράστια προσφορά του στην έρευνα και τη διάσωση κινδυνευόντων προσώπων στη θάλασσα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, το βραβείο, εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος, παρέλαβε ο Β΄ υπαρχηγός Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναύαρχος  Νικ. Πατρινός.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ολιγόλεπτο οπτικοακουστικό υλικό με σκηνές από επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο υπουργός στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε το έργο και την προσφορά των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και παρά τις σύνθετες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας. Επεσήμανε δε, ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες το Λιμενικό Σώμα, με τη στήριξη της πολιτείας, δεν θα υποχωρήσει, αντιθέτως θα συνεχίσει το έργο του με μεγαλύτερη πίστη και αυταπάρνηση.

Από την πλευρά του ο υπαρχηγός, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης για τη βράβευση του Λιμενικού Σώματος, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι με γνώμονα τους εθνικούς και διεθνείς κανόνες δικαίου και με προτεραιότητα την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, το Λιμενικό Σώμα ανταποκρίνεται σε καθήκοντα διάσωσης κινδυνευόντων προσώπων στη θάλασσα στο πλαίσιο της αδιάλειπτης επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων.

Επεσήμανε δε, ότι ο διαρκής αυτός αγώνας αποτυπώνεται με πραγματικά νούμερα, αφού από την αρχή του 2015 μέχρι σήμερα, το Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. έχει διαχειριστεί την είσοδο στη χώρα (μέσω του θαλάσσιου πεδίου), σε περισσότερους από 790.000 πρόσφυγες – μετανάστες, σε πάνω από 5.000 περιστατικά τόσο στη θάλασσα όσο και σε απόκρημνες ελληνικές βραχονησίδες σε όλο το μέτωπο του Ανατολικού Αιγαίου, σώζοντας κυριολεκτικά μέσα από το νερό κοντά στις 100.000 ψυχές, αριθμός μοναδικός για τα παγκόσμια χρονικά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: