Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τον ‘’Ύμνο στον έρωτα’’ τραγούδησε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Celine Dion

ΚΟΣΜΟΣ στις 27/07/2024

Συγκλονιστική η ερμηνεία του εμβληματικού τραγουδιού της Edith Piaf από την  μεγάλη τραγουδίστρια παρά το πρόβλημά της

|> «Ο γαλάζιος ουρανός μπορεί να πέσει πάνω μας και η Γη μπορεί να καταρρεύσει»… Κάπως έτσι αρχίζει το πιο φημισμένο γαλλικό τραγούδι-ύμνος για την αγάπη ‘’L’hymne à l’amour’’, που είχε ερμηνεύσει για πρώτη πριν 75 χρόνια η Edith Piaf. Και χθες στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού η Celine Dion, ερμήνευσε το ίδιο τραγούδι από τον Πύργο του Άϊφελ.

Η διάσημη τραγουδίστρια, άφησε στην άκρη την ασθένεια που την παιδεύει και από εκείνο το μπαλκόνι του Πύργου του Άιφελ, με τους Ολυμπιακούς δακτυλίους στερεωμένους στις σιδερένιες πλευρές του, η Celine Dion, συγκλόνισε περισσότερους από 300.000 θεατές και εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές.

Η μοναδική ερμηνεία της σηματοδότησε την πρώτη φορά που η Celine Dion τραγούδησε ζωντανά από τότε που διαγνώστηκε με το σύνδρομο Stiff-Person (Δυσκίνητου Ανθρώπου). Η σπάνια νευρολογική νόσος προκαλεί μυϊκούς σπασμούς και ακαμψία στον κορμό και στα άκρα, ενώ το χειρότερο είναι πως η ασθένεια την δυσκολεύει στον έλεγχο των φωνητικών χορδών.

Για την ιστορία το τραγούδι ‘’L’hymne à l’amour’’ της Marguerite Monnot, συνέθεσε η ίδια η Edith Piaf για χάρη του Γαλλοαλγερινού πυγμάχου και παγκόσμιου πρωταθλητή μεσαίων βαρών Marcel Cerdan ως φόρο τιμής στον έρωτά τους…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: