Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στρατιές ‘’αητονύχηδων’’ κάνουν ‘’ντου’’ σε φορολογικούς λογαριασμούς  

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 30/08/2024

Ενημερωτικό μήνυμα της ΑΑΔΕ προς τους φορολογούμενους για να προσέχουν και μη δίνουν ποτέ τα προσωπικά τους στοιχεία

|> Επιδρομές απατεώνων, ως φαίνεται, δέχονται οι φορολογούμενοι και έτσι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αναγκάστηκε να στείλει ενημερωτικά και προειδοποιητικά μηνύματα στους πολίτες, για να προσέχουν μην τυχόν πέσουν θύματα.

Στο μήνυμα της ΑΑΔΕ, αναφέρεται:

Ενημέρωση για την ασφάλεια των ψηφιακών σας συναλλαγών

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων:
1. Δεν θα σας ζητήσει, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με κανέναν τρόπο και για κανένα λόγο να αποκαλύψετε προσωπικά σας στοιχεία, όπως όνομα, ΑΦΜ, ημερομηνία γέννησης, τραπεζικούς λογαριασμούς ή κωδικούς πρόσβασης (Username ή Password). Διαγράψτε αμέσως οποιοδήποτε μήνυμα αναφέρει ότι προέρχεται από την ΑΑΔΕ ή από την «Εφορία» και σας ζητά να αποκαλύψετε ο,τιδήποτε από τα παραπάνω, καθώς είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.
2. Δεν θα σας αποστείλει ποτέ μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με προσωπικά φορολογικά σας δεδομένα (π.χ. ποσά οφειλών ή επιστροφών). Τα δεδομένα αυτά αναρτώνται μόνο στη θυρίδα της εφαρμογής «Τα Μηνύματά μου» της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), στην οποία μπορείτε να συνδεθείτε με τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης, ακολουθώντας τη διαδρομή myAADE > Μητρώο & Επικοινωνία > Τα Μηνύματά μου.

Για την καλύτερη δυνατή προστασία σας:

1. Μην κάνετε ποτέ κλικ σε σύνδεσμο (link) που βρίσκεται σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν δεν είστε απολύτως βέβαιος για τον αποστολέα του μηνύματος.
2. Μην κάνετε ποτέ κλικ σε συνδέσμους (links) που σας καλούν να καταχωρίσετε τους κωδικούς σας ή άλλα προσωπικά σας στοιχεία.
3. Να ελέγχετε με προσοχή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποστολέα των μηνυμάτων. Μηνύματα εξαπάτησης συχνά αποστέλλονται από άγνωστες ή παραφρασμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσομοιάζουν με πραγματικές διευθύνσεις υπηρεσιών (ιδίως με αλλαγή ή προσθήκη χαρακτήρων). Επίσης συχνά το όνομα αποστολέα κρύβει άλλη διεύθυνση, άσχετη με την υπηρεσία από την οποία φαίνεται να αποστέλλεται το μήνυμα.
4. Να συνδέεστε στην ψηφιακή πύλη myAADE μόνο από τη διεύθυνση myaade.gov.gr ή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων aade.gr.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: