Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στο Μπάκινγχαμ, με τον Κάρολο, την Καμίλα και τη… χρυσή σφουγγαρίστρα!

FLASH στις 08/09/2024

Μία ταλαντούχα Ελληνίδα νοικοκυρά, φανατική πολέμιος της σκόνης, πρόθυμη να γυαλίσει και το τσιμέντο της ταράτσας του παλατιού

Δήμητρα Δάρδα |> Το παλάτι του Μπάκινγχαμ έβαλε αγγελία αναζητώντας το κατάλληλο άτομο για να αναλάβει τη θέση οικονόμου. Είμαι σίγουρη ότι αναζητούν μια ταλαντούχα Ελληνίδα νοικοκυρά, να σαν κι εμένα, που εφαρμόζω την παροιμία «Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» και είμαι φανατική πολέμιος της σκόνης, των φτερών από τα πουλιά, των φύλλων από τα δέντρα, της δαχτυλιάς στα ποτήρια, του στραβού σεμέν, της μισοτραβηγμένης κουρτίνας, πρόθυμης με ένα σφουγγάρι να γυαλίσω και το τσιμέντο της ταράτσας του παλατιού!

«Θα εργάζεστε και θα ζείτε σε ένα εκπληκτικό και ιστορικό κτίριο, ενώ θα παρουσιάζετε τον καλύτερό σας εαυτό στους συναδέλφους, τους επισκέπτες και φυσικά, τη βασιλική οικογένεια», ανέφερε η ανακοίνωση και καθώς τη διάβαζα λέξη-λέξη μεθυσμένη από αδρεναλίνη και ενθουσιασμό, μέσα μου εκείνη την στιγμή με φαντάστηκα στο παλάτι!

Με ονειρεύτηκα με χρυσή σφουγγαρίστρα, στολή μαύρη που «κόβει», ζιπουνάκι από πραγματικό εγγλέζικο κασμίρ και κάλτσες αντιολισθητικές, για να τρέχω χαρούμενη από δωμάτιο σε δωμάτιο!

Να γονατίζω κάτω από έπιπλα ψάχνοντας σχολαστικά για σκόνη, ακόμη και πίσω από τα συρτάρια των σκαλιστών σεκρετέρ του 18ου αιώνα, να ξεκρεμάω πίνακες, να ξεσκονίζω την περίτεχνη κορνίζα, να γαντζώνομαι στις γυψοσανίδες, να παίρνω φόρα και να γλιστράω μπρούμυτα σαν το χέλι στις μακρόστενες τραπεζαρίες και να γυρίζω τις σκαλιστές ντουλάπες για μια παχιά στρώση σπρέι κεριού.

Θα είχα πρόγραμμα, χαμόγελο, κραγιόν και μαλλιά μπουκλάκια σαν της… Maria Tudor για να ταιριάζω απόλυτα με το περιβάλλον τού παλατιού.

  • Να με βλέπει ο mega μαιτρ και να με γλεντάει στα κομπλιμέντα!
  • Να με συναντά ο Κάρολος και να μου κολλάει τα παράσημα στο πέτο με τη σειρά.

Η Καμίλα να με ζηλεύει και τα πριγκιπόπουλα να πίνουν στην υγειά μου φραπεδιές.

Και μετά… ξύπνησα!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: