Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σταθάκης και Μάρδας τρέχουν σε Ανατολή και Δύση για επιχειρηματικά Φόρα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 18/06/2016

Σε ΗΠΑ και Ρωσία

Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν στo «Greek Investment Forum» που συνδιοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, στις 21 και 22/6.

Την Τρίτη 21 Ιουνίου (τοπική ώρα 12:40), ο υπουργός θα απευθύνει την κεντρική ομιλία του συνεδρίου, με θέμα «Οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα ώστε να επιτύχει βιώσιμη ανάπτυξη».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι κ. Σταθάκης και Λαμπριανίδης θα έχουν συναντήσεις με Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες και επενδυτές.

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημ. Μάρδας ευρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη, για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, που χαιρέτησε χθες ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλ. Πούτιν και το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Φόρουμ, ο υφυπουργός Εξωτερικών συμμετείχε σε πάνελ με θέμα την πρόληψη μελλοντικών κρίσεων διαχείρισης χρέους, όπου ανέλυσε την τρέχουσα παγκόσμια οικονομική κατάσταση και επεσήμανε τους παράγοντες εκείνους που μπορούν να δώσουν επαρκείς απαντήσεις στα προβλήματα διαχείρισης χρέους.

Επίσης, ο κ. Μάρδας συναντήθηκε με τον κ. Sokolov, Ρώσο υπουργό Μεταφορών και συμπρόεδρο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής Συνεργασίας Ελλάδος – Ρωσίας, καθώς και με τους κυβερνήτες Αγίας Πετρούπολης και Σταυρούπολης με τους οποίους αντήλλαξε απόψεις σχετικά με τρόπους ενδυνάμωσης της διαπεριφερειακής οικονομικής συνεργασίας.

Ακόμη, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αγίας Πετρούπολής, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ρωσικών Τραπεζών, καθώς και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων στη Ρωσία.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Φόρουμ, ο Δημ. Μάρδας παραχώρησε συνεντεύξεις σε διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα (CNBC, Russia Today).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: