Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε δίωρη στάση εργασίας (8-10 πμ) κατεβαίνουν αύριο οι δάσκαλοι του Πειραιά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 18/09/2024

Κάλεσμα των γονέων ώστε «εκείνες τις ώρες να βρεθούμε με τα παιδιά μας στο σχολείο, όπου θα βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί» 

|> Δίωρη στάση εργασίας κήρυξαν οι δάσκαλοι του Πειραιά για αύριο Πέμπτη 19/9 από 8 πμ έως 10 πμ, με αφορμή τις συγχωνεύσεις τμημάτων και με την συμπαράσταση γονέων και κηδεμόνων.

Στη σχετική ανακοίνωση του 41ου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Πειραιά, αναφέρεται:

«Αγαπητοί γονείς,
Οι δάσκαλοι του σχολείου μας αποφάσισαν ομόφωνα να συμμετέχουν στη δίωρη στάση εργασίας που κήρυξε για όλα τα σχολεία του Πειραιά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας ‘’Η Πρόοδος’’, ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων.

Η στάση εργασίας θα γίνει την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, 8 π.μ. – 10 π.μ. Σ’ αυτό το δίωρο δεν θα γίνει μάθημα σε καμία τάξη.

Καλούμε όλους τους γονείς, όλων των τάξεων, εκείνες τις ώρες να βρεθούμε με τα παιδιά μας στο σχολείο, όπου θα βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί. Το ίδιο σχεδιάζουν γονείς και εκπαιδευτικοί και σε άλλα σχολεία, κυρίως εκεί που γίνονται συγχωνεύσεις τμημάτων.

Να εκφράσουμε όλοι μαζί, δάσκαλοι και γονείς, την αντίθεσή μας στο κλείσιμο τμημάτων και στη δημιουργία τάξεων των 25 μαθητών. Να στηρίξουμε κι εμείς τους δασκάλους των παιδιών μας που μας στηρίζουν.

Να απαιτήσουμε ολιγομελή τμήματα παντού, προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών, χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

Την ίδια μέρα (Πέμπτη), στις 9 πμ, οι Σύλλογοι και οι Ενώσεις του Πειραιά θα παραδώσουμε στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τις υπογραφές που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι σήμερα ενάντια στις συγχωνεύσεις.

Κινητοποίηση οργανώνει και η ‘’Πρόοδος’’ την Πέμπτη, στις 14.00, επίσης στην Πρωτοβάθμια».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: