Από σήμερα τα ραντεβού για Προσωπικό Βοηθό των ΑμεΑ
Δόμνα: ‘’Διασφαλίζουμε την ισότιμη συμμετοχή κάθε πολίτη στην κοινωνία και αγορά εργασίας’’
|> Αρχίζουν οι πρώτες κατ’ οίκον αξιολογήσεις της α’ φάσης του πιλοτικού προγράμματος “Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία” του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Όπως ανακοινώθηκε, όσοι επιλέχθηκαν για τις πρώτες αξιολογήσεις, θα λάβουν σήμερα σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να επιλέξουν το ραντεβού τους ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα: https://prosopikosvoithos.gov.gr/.
Οι διαθέσιμες ημερομηνίες των πρώτων αξιολογήσεων είναι από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους θα ακολουθήσουν νέοι κύκλοι αξιολογήσεων. Για όσους δεν επιλέξουν οι ίδιοι ραντεβού, το σύστημα θα επιλέξει αυτόματα ένα ραντεβού για αυτούς και θα λάβουν σχετική ενημέρωση.
Με σκοπό την καλύτερη διεξαγωγή της διαδικασίας, έχουν συγκροτηθεί ειδικές διεπιστημονικές επιτροπές οι οποίες αποτελούνται από:
- κοινωνικό λειτουργό,
- ψυχολόγο,
- φυσικοθεραπευτή,
- εργοθεραπευτή και όλοι οι συμμετέχοντες έχουν λάβει ειδική επιμόρφωση και αναλυτικές οδηγίες.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση του πιλοτικού προγράμματος, το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, αρχίζει άμεσα για τα πρώτα 1.000 ΑμεΑ στην Αττική και θα επεκταθεί σύντομα και σε επιπλέον Περιφέρειες της χώρας, ενώ το 2024 θα εφαρμοστεί πανελλαδικά.
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε:
«Επιτέλους, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ανεξάρτητη διαβίωση των συμπολιτών μας με αναπηρία. Ένα δίκαιο και χρόνιο αίτημα τους, ικανοποιείται. Μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας, ξεκινάμε για πρώτη φορά την εφαρμογή του προγράμματος στη χώρα μας και σύντομα οι πρώτοι 1000 συμπολίτες μας, θα έχουν τον δικό τους προσωπικό βοηθό. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υποβολή αιτήσεων και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις πρώτες κατ’ οίκον αξιολογήσεις, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την διαδικασία και στηρίζοντας όλους όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ως Πολιτεία, επιλέγουμε το δικαιωματικό μοντέλο πρόσληψης της αναπηρίας και διασφαλίζουμε την ισότιμη συμμετοχή κάθε πολίτη στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».