Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πανελλήνιο τουρνουά Beach Volley, από αύριο  στην πλατεία Κοραή του Πειραιά

Από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι αγώνες για το πρωτάθλημα PIRAEUS MASTERS

|> Με συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά άνοιξε χθες η αυλαία του PIRAEUS MASTERS, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην πλατεία Κοραή, από 27 έως 30 Ιουνίου.

Ομιλητές στη συνέντευξη Τύπου ήταν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Γιώργος Καραμπέτσος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Γέμελος.

Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν ο επίτιμος πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Θανάσης Μπελιγράτης, ο Νίκος Γιαννακάκος, σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτισμού Γιάννης Χατζηαλέξης.

Από πλευράς αθλητών, απηύθυναν χαιρετισμό ο πρωταθλητής Ελλάδας το 2023 Σταύρος Ντάλλας, ο πρωταθλητής Ελλάδας το 2021 Ιάσων Κανέλλος, η δευτεραθλήτρια Ελλάδας Ιωάννα Περδικάκη και η Τατιάνα Μολδοβανίδη από την Νο1 ομάδα του ταμπλό των γυναικών.

Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ

  • Γιάννης Μώραλης

«Ο Πειραιάς υποδέχεται το PIRAEUS MASTERS, το 2ο μεγάλο τουρνουά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley, το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Κοραή, από 27 έως 30 Ιουνίου. Μια πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης. 

Οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντυπωσιακούς αγώνες beach volley στο κέντρο της πόλης μας, στην πλατεία Κοραή σε ένα μοναδικό σκηνικό. Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν οι κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, ενώ ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή και ομάδες από το εξωτερικό, προσδίδοντας έναν διεθνή χαρακτήρα στη διοργάνωση, η οποία είναι μια από τις τέσσερις κορυφαίες διοργανώσεις που γίνονται στη χώρα μας.

Το PIRAEUS MASTERS εντάσσεται στην προσπάθειά μας να είναι ο Πειραιάς στο επίκεντρο του αθλητισμού και να υποδέχεται σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις και μεγάλα αθλητικά events, τα οποία αφενός προβάλλουν τον Πειραιά κι αφετέρου ωθούν τα παιδιά και τους νέους στον αθλητισμό. Επιθυμία μας είναι να αποτελέσει το PIRAEUS MASTERS έναν ακόμη σημαντικό θεσμό για τον Πειραιά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, τον Πρόεδρο Γιώργο Καραμπέτσο και όλους όσοι εργάζονται για αυτή τη διοργάνωση για την εξαιρετική μας συνεργασία, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Αθλητισμού του Δήμου Πειραιά Νίκο Γέμελο, ο οποίος βάλθηκε να κάνει τον Πειραιά, αυτό το καλοκαίρι, επίκεντρο του Αθλητισμού, καθώς επίσης και τους χορηγούς της διοργάνωσης του Πειραιά, την ΟΛΠ Α.Ε. και την Piraeus Tower. 

Καλώ όλο τον κόσμο να έρθει στον Πειραιά, να παρακολουθήσει από κοντά εντυπωσιακούς αγώνες Beach Volley σε ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό, στο κέντρο του Πειραιά».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

  • Γιώργος Καραμπέτσος

«Αν και ο Δήμαρχος κάλυψε όλα όσα θα ήθελα να πω, πρέπει να τονίσω ότι εφέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη στιγμή που ξεκίνησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley και πλέον το άθλημα υπό τη δική μας διοίκηση έχει ταυτιστεί με τις πλατείες…

 Στη διαδρομή μου μέχρι να έρθω, έκανα ένα μεγάλο «ταξίδι» στα παιδικά μου χρόνια γιατί σ’ αυτή την περιοχή έζησα τα παιδικά μου χρόνια, στο Πασαλιμάνι μεγάλωσα και πραγματικά συγκινούμαι.

Ως Πρόεδρος της κοινότητας του Volley και του Beach Volley, θέλω να ευχαριστήσω τον πρώτο πολίτη του Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, καθώς και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Νίκο Γέμελο, όλη τη Δημοτική Αρχή, τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους στον Δήμο Πειραιά για τη στήριξη και τη συνεργασία που μάς προσέφεραν από την πρώτη στιγμή.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, το Lipton Ice Tea, το brand Borotalco, την RIO Mare και την Befon, που μάς στηρίζουν και φυσικά την ΕΡΤ για την προβολή που μάς παρέχει και θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους κ.κ. Ζούλα, Παπαβασιλείου, Χατζηγεωργίου.

Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες του Πειραιά θα «αγκαλιάσουν» τη διοργάνωση και θα απολαύσουν ένα ξεχωριστό θέμα από το μοναδικό Ολυμπιακό Άθλημα της άμμου».

  • Νίκος Γέμελος

«Ο αγώνας Beach Volley ήταν μια πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη, ο οποίος θεωρεί ότι τα ολυμπιακά αθλήματα πρέπει να φαίνονται και να είναι πολύ κοντά στον δρόμο. Μεταφέραμε την άμμο από το ολυμπιακό άθλημα άλμα εις μήκος, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο, στην πλατεία Κοραή, προκειμένου ο κόσμος να δει από κοντά την προσπάθεια των αθλητών αυτού του επιπέδου και να νιώσει τι συμβαίνει σε ένα γήπεδο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό τα street events να αναδειχθούν σε έναν αθλητικό δήμο, όπως είναι ο δήμο μας, στον οποίο σχεδόν όλοι οι συντελεστές και οι σύμβουλοί του προέρχονται από τον αθλητισμό. Έτσι λοιπόν «γεννήθηκε» και ο συνδυασμός μας, αυτός που έφερε τον αθλητισμό στον δήμο και θα τον φέρει περισσότερο κοντά στον δημότη.

Επιθυμίας μας είναι να δημιουργήσουμε περισσότερους αθλητικούς χώρους στην πόλη μας τα επόμενα χρόνια, ώστε περισσότερος κόσμος να ασχολείται με τα σπορ και ιδιαίτερα τα Ολυμπιακά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία του Βόλεϊ, να έχουμε έναν καλό αγώνα και καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές».

  • Σταύρος Ντάλλας

«Θα ήθελα να σταθώ σε κάτι που ανέφεραν οι κ.κ. Μώραλης και Γέμελος, τονίζοντας ότι ο Πειραιάς είναι ένας αθλητικός δήμος και πραγματικά είμαστε πολύ χαρούμενοι που για πρώτη φορά «αγκαλιάζει» το δικό μας άθλημα, φιλοξενώντας αυτό το τουρνουά στην πλατεία Κοραή. Τα τουρνουά masters του Πανελληνίου Πρωταθλήματος είναι πραγματικά πολύ υψηλού επιπέδου και παρόλο που εφέτος έχουμε αγωνιστεί σε πολλά τουρνουά στο εξωτερικό, χαιρόμαστε που είμαστε εδώ και θα αγωνιστούμε σε μία πολύ όμορφη εγκατάσταση. Εύχομαι όπως ο κόσμος «αγκάλιασε» το Piraeus Street Long Jump, το οποίο παρακολούθησα από κοντά, να «αγκαλιάσει» και το Piraeus Masters και είμαι σίγουρος ότι θα απολαύσει ένα υπέροχο θέαμα».

  • Ιωάννα Περδικάκη

«Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί το τουρνουά γίνεται στην πόλη που έχω επιλέξει να σπουδάζω. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Πειραιά, την Ε.Ο.ΠΕ. και όλους όσοι έχουν συντελέσει να γίνει αυτό το τουρνουά.

Για εμάς, τους αθλητές είναι μεγάλη χαρά να παίζουμε στις κεντρικές πλατείες γιατί πραγματικά βλέπουμε πολύ κόσμο και νέο κόσμο να έρχεται κοντά στο άθλημά μας. Εύχομαι υγεία σε όλους και να απολαύσουμε καλό θέαμα».

  • Τατιάνα Μολδοβανίδη

«Μαζί με την Πέρσα Σακελλαρίδη είμαστε ένα νεοσύστατο ζευγάρι, αλλά είμαστε Νο1 στο ταμπλό στο Piraeus Masters. Είναι μεγάλη τιμή να συμμετάσχουμε σ’ ένα τέτοιο τουρνουά και ειδικά για εμένα γιατί κι οι δύο γονείς μου κατάγονται από τον Πειραιά και θέλω να τους ευχαριστήσω για την ηθική και υλική στήριξη».

 Το πρόγραμμα του PIRAEUS MASTERS

  • Τετάρτη 26/6 10.00 Προκριματικά γυναικών στο Σ.Ε.Φ.
  • Πέμπτη 27/6 10.00 Προκριματικά ανδρών στο Σ.Ε.Φ., 16.00-22.00 Κυρίως ταμπλό Γυναικών
  • Παρασκευή 28/6 10.00-22.00 Κυρίως ταμπλό Γυναικών – Ανδρών
  • Σάββατο 29/6 10.00-22.00 Κυρίως ταμπλό Γυναικών – Ανδρών
  • Κυριακή 30/6

10.00 Ημιτελικοί Γυναικών

11.30 Ημιτελικοί Ανδρών

17.00 Τελικοί Juniors (Αγοριών-Κοριτσιών)

20.00 Τελικός Γυναικών (ERT-3 LIVE)

20.45 Τελικός Ανδρών (ERT-3 LIVE)

21.30 Τελετή Απονομών (ERT-3 LIVE)

Επίσημοι χορηγοί του PIRAEUS MASTERS είναι η Ο.Λ.Π. ΑΕ και η PIRAEUS TOWER Α.Ε. (DIMAND, EBRD, PRODEA Investments). Ο Πύργος του Πειραιά θα φωταγωγηθεί στο πλαίσιο της διοργάνωσης, την Πέμπτη 27/6, την Παρασκευή 28/6 και την Κυριακή 30/6 από 9:00 μ.μ. έως 1:00 π.μ.

Επίσημοι χορηγοί του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley MASTERS 2024 είναι το Lipton Ice Tea, το Borotalco με τα καινοτόμα αποσμητικά σώματος, η RIO mare ηγέτης στην κατηγορία Κονσερβοποιημένου Τόνου και η εταιρεία Τηλεπικοινωνιών Befon. Επίσημοι υποστηρικτές είναι το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και η GALA.

>>> Οι τελικοί ανδρών και γυναικών θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ-3 20.00-22.00, την Κυριακή 30/6, ενώ όλοι οι αγώνες θα έχουν κάλυψη live streaming.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: