Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Κουτουζής, από το απόγευμα δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας…

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 02/07/2024

Ήταν 84 ετών – Η κηδεία την Παρασκευή στον Πόρο – Το βιογραφικό του όπως το έγραψε ο ίδιος 

|> Έφυγε από τη ζωή σήμερα, το απόγευμα σε ηλικία 84 ετών ο δημοσιογράφος Βασίλης Κουτουζής. Είχε μία σημαντική πορεία στη δημοσιογραφία και  ένα μεγάλο συγγραφικό έργο.

Ο Βασίλης Κουτουζής γεννήθηκε στον Πόρο το 1940. Η δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1964 στην εφ. «Κοινωνική». Εργάστηκε επίσης στις εφημερίδες «Πειραϊκά Νέα», «Ανένδοτος», «Αθηναϊκή», «Χριστιανική», τα περιοδικά «Γεγονότα», «Ντάμα», «Αλήθεια», «Θησαυρός», «Χόμπυ», «Εγώ», «Τηλεκοντρόλ» ενώ από το 1975 και έως τη συνταξιοδότησή του υπήρξε αρχισυντάκτης και παρουσιαστής πλήθους εκπομπών κοινωνικού οικονομικού, πολιτικού, και αστροφυσικού περιεχομένου στην ΥΕΝΕΔ και την ΕΡΤ.

Παράλληλα, εργάστηκε ως σύμβουλος Τύπου στη Νομαρχία Πειραιά και σε άλλους οργανισμούς καθώς και ως καθηγητής δημοσιογραφίας σε ιδιωτικές σχολές.

Σε σημείωμα του δ.σ. της ΕΣΗΕΑ τονίζεται: «Ο Βασίλης Κουτουζής άσκησε το επάγγελμα μας με ευσυνειδησία και συναδελφική αλληλεγγύη. Εκτός από τη δημοσιογραφία υπήρξε πολυγραφότατος καθώς έγραψε πλήθος βιβλίων ποικίλου περιεχομένου και μεγάλο αριθμό θεατρικών έργων. Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τη σύζυγο και τα δυο του παιδιά και ιδιαιτέρως τον γιο του και συνάδελφο μας Παναγιώτη, ο οποίος ακολούθησε τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα του». Αδελφός του εκλιπόντος είναι ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Κουτουζής.

Η κηδεία του Βασίλη Κουτουζή θα γίνει την Παρασκευή 5 Ιουλίου το πρωί στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού  της Θεοτόκου στον Πόρο.

Παρακάτω, το βιογραφικό του αξέχαστου Βασίλη Κουτουζή, όπως το έχει γράψει ο ίδιος στον ιστότοπο koutouzis.gr που διατηρούσε επί σειρά ετών με αρκετού ενδιαφέροντος θεματογραφία. Κλικ ΕΔΩ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: