Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι αλβανικές αρχές έδωσαν άδεια στον Φρέντι Μπελέρη για να ορκιστεί ευρωβουλευτής

ΕU στις 12/07/2024

Το πρωί της Δευτέρας έρχεται στην Αθήνα και ακολούθως θα μεταβεί στο Στρασβούργο και θ αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του

euronews.com |> Μετά από πιέσεις και παλινωδίες των αλβανικών Αρχών ο Φρέντι Μπελέρης πήρε άδεια για να μεταβεί στο Στρασβούργο και να ορκισθεί ευρωβουλευτής. Θα πετάξει το πρωί της Δευτέρας στην Αθήνα και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Στρασβούργο. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται να φτάσει στις 12.30 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Ιουλίου ο Φρέντι Μπελέρης καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας με απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής στα Τίρανα. Ο ευρωβουλευτής μεταφέρθηκε σιδηροδέσμιος για να παρακολουθήσει τη διαδικασία, ενώ λίγο αργότερα έστειλε μήνυμα ότι το παζλ μεθοδεύσεων του Ράμα ολοκληρώθηκε.

Δικαίωση αποτελεί το γεγονός ότι ο Φρέντι Μπελέρης θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του και θα συμμετάσχει στις ψηφοφορίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τονίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς με ανάρτησή του στην πλατφόρμα “Χ”. «Ο σεβασμός του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι βασικό στοιχείο κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Δικαίωση το ότι ο Φρέντι Μπελέρης θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του και θα συμμετάσχει στις ψηφοφορίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: