Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με έντονη παρουσία η ΓΣΕΕ και το Ινστιτούτο Εργασίας της, στην 88η ΔΕΘ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 04/09/2024

Με ενημερωτικές δράσεις, θεματικά εργαστήρια, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, συνέντευξη Τύπου και συλλαλητήριο!

|>  H ακρίβεια που σαρώνει τα εισοδήματα και εξανεμίζει την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων παντού, η πάταξη της αισχροκέρδειας, το δίκαιο φορολογικό σύστημα, οι αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις, θα βρεθούν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο των διεκδικήσεων της Συνομοσπονδίας στο πλαίσιο των δράσεων της ΓΣΕΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η ΓΣΕΕ, θα παραχωρήσει την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 11 πμ συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο ‘’Mediterranean’’ (Σαλαμίνος 3 και Καρατάσου, Θεσσαλονίκη).

Οι δράσεις της ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη θα κορυφωθούν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 6 στο απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου.

Το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ

Εν τω μεταξύ, για ακόμη μια χρονιά, το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) ΓΣΕΕ συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 17, Θέση 26) και διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, ανοιχτών για τους επισκέπτες, με τη συμμετοχή ειδικών, επιστημόνων και εκπροσώπων φορέων και κοινωνικών εταίρων.

Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια νομικής πληροφόρησης και επαγγελματικής συμβουλευτικής με θέμα τις ευέλικτες μορφές εργασιακών σχέσεων και τις αλλαγές που φέρνουν οι ψηφιακές πλατφόρμες εργασίας, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στον τουριστικό κλάδο, το φαινόμενο της παρενόχλησης στην εργασία, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα.

Θα τεθούν επί τάπητος και θα συζητηθούν θέματα όπως η εργασιακή επισφάλεια σε περιόδους κρίσης, η εκπαίδευση, η διά βίου μάθηση και η επαγγελματική συμβουλευτική σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται διαρκώς και χαρακτηρίζεται από ρευστότητα.

Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να συνομιλήσουν με εργασιακούς συμβούλους, αλλά και νομικούς συμβούλους για ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα, αλλά και να ενημερωθούν για το ερευνητικό έργο του ΙΝΕ ΓΣΕΕ και τις δράσεις του στην επαγγελματική κατάρτιση, την παρακολούθηση και εξέλιξη των επαγγελμάτων και των δεξιοτήτων.

Το ΙΝΕ ΓΣΕΕ θα υποδέχεται τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, από το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: