Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας επιβράβευσε την προσφορά τού σολίστ Στέλιου Γκόλγκαρη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 04/04/2018

Στο Άργος Ορεστικό

|> Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, Στέλιος Γκόλγκαρης, τιμήθηκε για την προσφορά του, από το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας, όπου συμμετείχε ο ίδιος ως σολίστ με την Κιθαριστική Ορχήστρα Μακεδονίας, σ΄αυτό το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Κιθάρας της Βορείου Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 30 Μαρτίου – 1 Απριλίου.

Στις συναυλίες του Φεστιβάλ εμφανίσθηκαν οι Κιθαριστικές Ορχήστρες Δυτ. Μακεδονίας & Καστοριάς καθώς και μέλη της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου – Μαγνησίας, υπό την διεύθυνση του μαέστρου-κιθαριστή Αλέξανδρου Παπαρίζου και σολίστ τον Στέλιο Γκόλγκαρη και τον Ισίδωρο με τη Γιούλα Αντωνίου. Μαζί τους συνέπραξε και η περίφημη Χορωδία “Ορεστίς” σε έργα κορυφαίων Ελλήνων συνθετών. Εμφανίσθηκαν επίσης ο συνθέτης-κιθαριστής Γιώργος Παπαδόπουλος με την ακορντεονίστρια Σοφία Πατσιούρα.

Οι δε συμμετοχές των κιθαριστών για το Φεστιβάλ, ξεπέρασαν τις 100, ενώ στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνονταν συναυλίες, ρεσιτάλ, σεμινάρια και διαλέξεις.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εκτός από τον Στέλιο Γκόλγκαρη, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον πολιτισμό από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών οι κιθαριστές, Ισίδωρος και Γιούλα Αντωνίου που είναι και καλλιτεχνικοί διευθυντές του Φεστιβάλ, καθώς και ο Αλέξανδρος Παπαρίζος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Σοφία Πατσιούρα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Ορεστίς” Κωνσταντίνος Αδάμ και ο μαέστρος της Χορωδίας “Ορεστίς”, Ντίνος Ταμβάκης.

Διοργανωτής του Φεστιβάλ ήταν το Ωδείο Απόλλων, με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: