Μία (νομική) παρέμβαση του δικηγόρου Νίκου Ι. Καράβελου, σε 306 σελίδες…
Το βιβλίο ‘’H Χώρα με τις Μάσκες’’ έρχεται να δημιουργήσει συζητήσεις και ίσως να προκαλέσει, λόγω διαφορετικής άποψης…
|> Για όσους έχουν άλλη άποψη, για όσους θέλουν να ξανασκεφτούν, για όσους διατηρούν, ακόμα, το δικαίωμα στον Ορθό Λόγο, ο εκδοτικός οίκος ‘’24 γράμματα’’ (ΕΔΩ), έχει να προτείνει ένα βιβλίο με τον τίτλο ‘’Η Χώρα με τις Μάσκες’’ που έγραψε ένας νομομαθής ‘’παλαιάς κοπής’’ ο δικηγόρος Νίκος Καραβέλος.
Στο σχετικό σημείωμα θα διαβάσουμε:
«Έφτιαξαν, λοιπόν, μια επικράτεια τρόμου, μια χώρα συκοφαντίας, ένα κράτος βίας, υποκρισίας, συμβιβασμού, επιθετικής δειλίας. Κατασκεύασαν τη ‘’Χώρα με τις Μάσκες’’ και μας είπαν πως σε αυτήν θα ζήσουμε για πάντα! Με αυτόν τον ιό ή με άλλους, που θα χτυπάνε τα ζωτικά μας όργανα, την ψυχή, την αξιοπρέπεια, τη χαρά, την ευγένεια, την ανεξαρτησία, τη μνήμη μας. Είπαν πως στην χώρα με τις μάσκες θα ζούμε σαν δούλοι έντρομοι και σκυφτοί, υποζύγια με φόρτωμα τους ίδιους και τον πλούτο τους. Μας είπαν πως αυτό δεν θα έχει τέλος κι άρχισαν πάλι να μαστορεύουν παλιούς και νέους ιούς! Όμως εμείς έχουμε άλλη άποψη»…
Ο συγγραφέας
Ο Νίκος Καραβέλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από τις Μυκήνες. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1982 ασκεί τ ο επάγγελμα του μαχόμενου δικηγόρου. Κατοικεί στην Ηλιούπολη, όπου διετέλεσε επί δύο τετραετίες δημοτικός σύμβουλος. Ως δικηγόρος υπερασπίστηκε την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου εντός και εκτός δικαστικών αιθουσών και συνεχίζει να υπερασπίζεται.
Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: ‘’Οι μυγδαλιές του χειμώνα’’ (Μαυρίδης, 1979), ‘’Τόπος καταγωγής’’ (2000), ‘’Αμίρ Αγιάντ’’ (Γαβριηλίδης 2005), ‘’Καθώς μικραίνει ο ύπνος’’ (Γαβριηλίδης 2009), ‘’Μικρά ονόματα’’ (Γαβριηλίδης 2012), ‘’Εν καιρώ πολέμου’’ (Γαβριηλίδης 2017), ‘’Χάλκινη βροχή’’ (Γκοβόστης Ποιητικά, 2021). Έχει εκδώσει επίσης το αφήγημα ‘’Χωρίς Γραβάτα’’ (Γαβριηλίδης, 2014). Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Αρθρογραφούσε στην ‘’Ελευθεροτυπία’’.
> Επιμέλεια – Εισαγωγή: Κωνσταντίνος Πουλάς, πρόλογος: Κλεάνθης Γρίβας, εικαστικά εξωφύλλου: Βασιλική Ηλιακοπούλου, σελ.: 306.