Κρέμασμα στα “μανταλάκια” για εικαζόμενες παραλείψεις
Κάποιους ενόχλησε τρεις μήνες πριν την συνταξιοδότησή του ο Λ. Αντωνακόπουλος
|> Στα “μανταλάκια” κρεμάστηκε ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, μετά -όπως αναφέρουν- την απόφαση της ευρωπαϊκής OLAF να τεθεί σε διαθεσιμότητα μαζί με άλλους δύο υπαλλήλους του γραφείου. Όμως παρά το γεγονός ότι η OLAF είναι η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την καταπολέμηση της απάτης, η συγκεκριμένη έρευνα είναι διοικητικού χαρακτήρα για εικαζόμενες παραλείψεις.
Συγκεκριμένα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου Marjory van den Broeke, όπως δήλωσε στην “Καθημερινή”, υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες για ύποπτες οικονομικές συνδιαλλαγές των συγκεκριμένων ατόμων και έτσι “η OLAF έκανε μία προκαταρκτική έρευνα της υπόθεσης και κατέληξε ότι θα χρειαστεί πλήρης έρευνα“.
Μπορεί ακόμη να μην έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τον Λεωνίδα Αντωνακόπουλο, αλλά κάποιοι πρόλαβαν να αποκαλύψουν ότι μαζί με τους άλλους δύο υπαλλήλους “έφαγε” τα κονδύλια των προσφύγων”. Άσχετα βέβαια, αν το γραφείο του ΕΚ της Αθήνας δεν διαχειρίζεται κονδύλια…
Η είδηση για τον Λεωνίδα Αντωνακόπουλο, έπεσε σαν βόμβα και δημιούργησε εντυπώσεις, καθώς ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωκοινοβουλίων, αποτελεί υπόδειγμα κοινοτικού υπαλλήλου, με πολλές ενημερωτικές δράσεις στο ενεργητικό του, με άψογη συνεργασία με το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και οπωσδήποτε με άριστη έως τώρα διαγωγή στην 30ετή υπηρεσία του στην ΕΕ. Και σε τρεις μήνες πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί…
Σε δηλώσεις που έκανε ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος στο newpost.gr αφού τόνισε ότι: “Δεν έχω λερώσει το όνομά μου επί 30 χρόνια που υπηρετώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση” και πως: “Όλες οι οικονομικές δοσοληψίες υπογράφονται στις Βρυξέλλες“, συμπλήρωσε:
“Δεν εμπλέκεται η OLAF. Αν ακούσετε τη δήλωση της κυρίας Marjory van den Broeke, δεν την αναφέρει πουθενά! Πρόκειται για έρευνα διοικητικού χαρακτήρα για εικαζόμενες παραλείψεις, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που λάβαμε από τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου“. Σχετικά με την υπόθεση υποστήριξε:
“Κατ’ αρχάς, όλες οι οικονομικές δοσοληψίες υπογράφονται από το κέντρο στις Βρυξέλλες. Εκ των πραγμάτων ελέγχονται σε συνεργασία με τις οικονομικές υπηρεσίες εκεί, εφ’ όσον στην Αθήνα δεν υπάρχει δικαίωμα υπογραφής. Κατά δεύτερον, ποιες υπερτιμολογήσεις για μια εκδήλωση σ’ ένα κέτερινγκ κόστους 700 ευρώ; Εμείς δεν αγοράζουμε βιομηχανικά προϊόντα. Εμείς κάνουμε μικρές εκδηλώσεις του γραφείου, ή παραγγέλνουμε κάποιο μπάνερ!“. Τέλος επεσήμανε
“Εγώ δεν έχω λερώσει το όνομά μου επί 30 χρόνια, από όποια υπηρεσία κι αν πέρασα. Είναι περίεργο να γίνεται αυτό τρεις μήνες πριν συνταξιοδοτηθώ. Προξενεί εντύπωση και ερωτηματικά πως ξεκινά μια διοικητική έρευνα χωρίς να έχουμε ενημερωθεί για ποιες υποθέσεις πρόκειται, για να αντιπαραβάλουμε τα δικά μας στοιχεία και τη δική μας άποψη. Επίσης προκαλεί εντύπωση γιατί ενώ η έρευνα ξεκίνησε τρεις μήνες πριν, δεν είχαμε ενημερωθεί. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι αποκεφαλίζεται το γραφείο της Αθήνας σε μια κρίσιμη περίοδο εν όψει ευρωεκλογών. Ένα γραφείο γνωστό για την αποτελεσματικότητά του“.