Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

‘’Θόρυβος και Σήματα’’ από την ‘’Κίνηση Πολιτών για μία Ανοικτή Κοινωνία’’

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 12/09/2024

Η γενιά της κλιματικής αποκατάστασης, οδηγοί δικύκλων, επωφελείς συνθήκες για το brain gain, η διοργάνωση του ‘’Ράλλυ Ακρόπολις’’

|> Συνεχίζοντας την προσπάθειά της η Κίνηση Πολιτών για μία Ανοικτή Κοινωνία (ΚΠ), για να διατηρεί μία ουσιαστική επαφή με τα μέλη και τους φίλους της, κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (#04/2024) ‘’Θόρυβος και Σήματα’’. 

Στο τεύχος αυτό, φιλοξενούνται τέσσερα επίκαιρα και ενδιαφέροντα θέματα, όπως:

  • Η Λίτσα Παναγιωτοπούλου, αντιπρόεδρος του δ.σ. της ΚΠ εξετάζει το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης και προτείνει την συστράτευση πολιτών και κρατών, ώστε η σημερινή γενιά, να γίνει η γενιά της κλιματικής αποκατάστασης.
  • Ο Ιωάννης Στ. Παπαδόπουλος, τέως αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής και μέλος της ΚΠ αναφέρεται στην σχέση της οδήγησης δικύκλου με την αρνητική επιρροή στον χαρακτήρα και στην συμπεριφορά του οδηγού.
  • Ο Γιάννης Γούσης, σύμβουλος επιχειρήσεων, εξετάζει την σχέση του δημογραφικού προβλήματος με την μετανάστευση, ως μέσον για την απενεργοποίησή του, με την ταυτόχρονη δημιουργία επωφελών συνθηκών για την επιτυχία του brain gain.
  • Ο Γιώργος Βεϊνόγλου, ειδικός γραμματεύς του δ.σ. της ΚΠ, αναφέρεται στην σημαντική, επιτυχή συνεργασία κράτους, φορέων και ιδιωτών για την διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις, δημιουργώντας σημαντική αθλητική και τουριστική υπεραξία.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΠ, που υπογράφεται από τον πρόεδρο Πάνο Καρβούνη και τον γενικό γραμματέα Γρηγόρη Πελεκάνο, η επιτροπή που αξιολογεί τις αιτήσεις συμμετοχής των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών που κατέθεσαν στις Νησίδες Ποιότητος 2024, ολοκλήρωσε την διαλογή και σύντομα, η Ελλανόδικος επιτροπή θα συνεδριάσει, για να κάνει την τελική επιλογή των οκτώ οργανώσεων που θα βραβευθούν.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: