Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Θλίψη στην δημοσιογραφία για τον ξαφνικό θάνατο του Παύλου Γερακάρη (75)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 04/09/2024

Βρισκόταν στο Βραχάτι και είχε πάει για μπάνιο, όταν κάτι του συνέβη και έχασε τη ζωή του, μπροστά στα μάτια της συζύγου του…

Ο Παύλος Γερακάρης δεν ζει πιά… Ο γνωστός δημοσιογράφος και διαπρεπής αθλητικογράφος, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στη θάλασσα του Κορινθιακού. Παραθέριζε στο Βραχάτι και είχε πάει για μπάνιο με τη σύζυγό του. Κι εκεί, όταν έβγαινε από τη θάλασσα, ξαφνικά κάτι του συνέβη και… Αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και διαπιστώθηκε ότι ο Παύλος είχε φύγει από τα ζωή. Ήταν 75 ετών…

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του και τον γιό τους, όπως και στα αδέλφια του, ιδίως στον Νίκο τον συνάδελφό μας…

Ο Παύλος Γερακάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό, ήταν απόφοιτος της Παντείου, ενώ εργάσθηκε σε διάφορες εφημερίδες και έντυπα, αλλά και στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, όπου υπήρξε προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος.
Το 1983 ξεκίνησε να παρουσιάζει στην ΕΡΤ την εκπομπή ‘’Αθλητικοί παλμοί’’. Ήταν επίσης παρουσιαστής δελτίων Ειδήσεων και περιέγραψε σπουδαίες στιγμές του ελληνικού και του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ήταν επίτιμος πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και διετέλεσε τακτικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, όπως και πρόεδρος του δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τη θλίψη της για τον ξαφνική απώλεια του Παύλου Γερακάρη που επί πολλά χρόνια υπηρέτησε την αθλητική δημοσιογραφία. Ο εκλιπών εργάστηκε επί τρεις και πλέον δεκαετίες στην Τηλεόραση και Ραδιοφωνία της ΕΡΤ, καθώς και στις μεγαλύτερες αθηναϊκές εφημερίδες. Κάλυψε ως σχολιαστής διεθνείς αγώνες όλων των αθλημάτων και επιπέδων σε δεκάδες αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ εργάστηκε και στις Υπηρεσίες Τύπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ήταν πάντα κοντά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στις προσπάθειες των αθλητών μας σε όλους τους κορυφαίους διεθνείς αγώνες. Παράλληλα είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση, φτάνοντας να είναι και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου αλλά και μέλος των πειθαρχικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, δίνοντας πολλές μάχες για τους συναδέλφους του. Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, εκφράζοντας όλα τα μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γερακάρη, στους οικείους του και τα μέλη της οικογένειας των αθλητικών συντακτών».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: