Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η πρόεδρος της Τανζανίας δίνει άδεια για εξόντωση τού πιο σπάνιου είδους ελεφάντων

ΚΟΣΜΟΣ στις 27/07/2024

Ελέφαντες με τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες και που ο ένας αποκαλεί το άλλον ελέφαντα με το… όνομά του! >>> SOS από το Avaaz

|> Παγκόσμια εξόρμηση έχει ξεκινήσει η περιβαλλοντική οργάνωση Avaaz, για τη διάσωση ενός σπανίου είδους ελεφάντων που η πρόεδρος της Τανζανίας οσονούπω επιτρέπει την εξόντωσή τους. Και η σπανιότητα αυτών των ελεφάντων είναι επειδή διαθέτουν μεγάλου μεγέθους χαυλιόδοντες, αλλά κυρίως επειδή είναι το μοναδικό είδος ζώων που μεταξύ τους αποκαλούνται με τα ονόματά τους!

Σε σχετική ανακοίνωση του Avaaz, αναφέρεται:

Σε λίγες μέρες, η πρόεδρος της Τανζανίας ετοιμάζεται να καταδικάσει σε θάνατο τους πιο υπέροχους ελέφαντες της Αφρικής, εκδίδοντας νέες άδειες κυνηγιού για την ψυχαγωγία πλούσιων κυνηγών. Επιστήμονες, περιβαλλοντολόγοι κι αυτόχθονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για να σταματήσει τη σφαγή και να προστατέψει αυτούς τους ελέφαντες πριν να είναι πολύ αργά. Ο χρόνος λιγοστεύει γι’ αυτά τα μεγαλοπρεπή πλάσματα…

Αυτοί οι αρσενικοί ελέφαντες είναι γνωστοί για τους γιγάντιους χαυλιόδοντές τους. Είναι μέλη ενός κοπαδιού που μελετάται για περισσότερα από 50 χρόνια, και πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι φωνάζουν ο ένας τον άλλον με το όνομά του. Είναι τα μόνα ζώα μετά τον άνθρωπο που το κάνουν αυτό!

Οι ελέφαντες του Αμποσέλι μπορούσαν να διασχίζουν ελεύθερα και με ασφάλεια την Κένυα (η οποία απαγορεύει το κυνήγι άγριων ζώων) και την Τανζανία, μέχρι που η Τανζανία επέτρεψε τη δολοφονία 5 ενήλικων αρσενικών για την περσινή κυνηγετική περίοδο (2 εκ των οποίων ανήκαν στους εξαιρετικά σπάνιους ελέφαντες με τους γιγάντιους χαυλιόδοντες).

Το Avaaz αγωνίζεται εδώ και καιρό για έναν κόσμο όπου θα μπορούμε να ζούμε αρμονικά με τη φύση, είτε με το να στεκόμαστε ενάντια στο βάναυσο εμπόριο ελεφαντόδοντου είτε κερδίζοντας προστατευτικά μέτρα για τους ελέφαντες στη σύνοδο του ΟΗΕ για τα απειλούμενα είδη.

Η πίεση προς την πρόεδρο της Τανζανίας για την προστασία των πιο μεγαλοπρεπών ελεφάντων της Αφρικής εντείνεται. Το Avaaz κι οι συνεργάτες του έχουν ένα σχέδιο για να κάνουν θραύση την ημέρα των ελεφάντων. Περισσότερες υπογραφές σημαίνουν μεγαλύτερη πίεση, γι’ αυτό χρησιμοποίησε τα παρακάτω κουμπιά για να στείλεις ένα μήνυμα στους φίλους και τους συγγενείς σου στο Facebook και το Whatsapp, ή προώθησε το αρχικό e-mail του Avaaz avaaz@avaaz.org.

>>> Αυτό το ψήφισμα ξεκίνησε αρχικά από μια συμμαχία ειδικών Κλικ ΕΔΩ  

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: