Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η “Ανδρομάχη” με τη Φωτεινή Φιλοσόφου στο 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου της Αίγινας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 31/07/2024

Η τραγωδία του Ευριπίδη παρουσιάζεται την Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 9:15 μμ στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας

|> Την Ανδρομάχη που γνώρισε το σκληρό πρόσωπο του πολέμου και της αιχμαλωσίας, την κατάλυση της αξιοπρέπειας που καθορίζει η ελευθερία και γι’ αυτό καταριέται τους αίτιους κατονομάζοντάς τους άμεσα και σκληρά, ‘’υποδέχεται’’ την Τετάρτη 7 Αυγούστου το 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου της Αίγινας.

Την τραγωδία του Ευριπίδη που μετέφρασε ο Κώστας Πολιτόπουλος, θα παρουσιάσει -στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας στις 21:15- ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου ‘’Αιχμή’’ με την Φωτεινή Φιλοσόφου στον επώνυμο ρόλο.

Σε σημείο του θιάσου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

Η “Ανδρομάχη” είναι ένα κατά βάση αντιπολεμικό έργο. Μέσα από τα δεινά που αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η ηρωίδα διαφαίνονται οι καταστρεπτικές συνέπειες του πολέμου: ο χαμός των αγαπημένων προσώπων, ο ξεριζωμός, η σκλαβιά και η αλαζονεία των νικητών.

Η αιχμαλωσία της Ανδρομάχης, η αιχμαλωσία της αρετής και της αξιοπρέπειας της Ανδρομάχης, η πορεία της και η συντροφικότητά της – το αντίπαλον δέος της “Ωραίας” Ελένης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το έργο έχει όντως έναν ιδιαίτερα πολυσήμαντο χαρακτήρα: κοινωνικό, προσωπικό, θρησκευτικό, φιλοσοφικό, πολιτικό και ερωτικό. Στοχοποιεί ταυτόχρονα πολλά δεινά: τον πόλεμο αυτό καθαυτό, την απληστία, την προδοσία, τις προσωπικές αδυναμίες, την εν τυφλώ υποταγή στους θεούς (χωρίς και να τους απορρίπτει όμως) και τη γυναικεία απιστία χωρίς να απορρίπτει το γάμο ο οποίος στηρίζεται στη σωφροσύνη των δύο…

Εκτός από τη Φωτεινή Φιλοσόφου (Ανδρομάχη), τους άλλους οι: Γιάννης Νικολαΐδης (Πηλέας), Ισίδωρος Σταμούλης (Μενέλαος), Γωγώ ΦάκουΘεοδωράκη (Ερμιόνη), Γιάννης Τσιώμου (Ορέστης-Αγγελιαφόρος) και Κορυφαίοι, όλος ο θίασος.

Η Σκηνοθεσία οι Φωτισμοί και η Κίνηση, είναι του Γιάννη Νικολαΐδη, η Μουσική Επιμέλεια του Στέφανου Νικολαΐδη, τα Σκηνικά του Μιχάλη Αγγελάκη και τα Κοστούμια της Όλγας Σχοινά.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

  • Γενική είσοδος: 15 ευρώ – Άνεργοι/Φοιτητές/ΑμεΑ: 12 ευρώ
  • Προπώληση: ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΠΟΥ – ΛΥΧΝΑΡΙ deco

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: