Η ένοπλη Χριστιανική Ταξιαρχία της Βαβυλώνας, εναντίον των τζιχαντιστών
Μιλάει ο αρχηγός
«Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης» στο Ιράκ με περισσότερους από 100.000 εθελοντές αντιστέκονται στις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, από τότε που οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ξεκίνησαν να καταλαμβάνουν εδάφη και να υποδουλώνουν ανθρώπους στο Βόρειο και στο Δυτικό Ιράκ, χιλιάδες Ιρακινοί αποφάσισαν να αντισταθούν με τα όποια διαθέσιμα μέσα.
Πακτωλός χρημάτων στα ταμεία
Αλλά στους τοίχους υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες, οι περισσότερες από τις οποίες απεικονίζουν τον Ραγιάν αλ Κιλντανί, τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της Ταξιαρχίας της Βαβυλώνας, τον οποίο αναμένει, ώστε να συνομιλήσει μαζί του, ο Βρετανός δημοσιογράφος. Εμφανίζεται ωστόσο εξαρχής επιφυλακτικός.
Οι πολιτοφυλακές άσκησαν ισχυρές πιέσεις στην κυβέρνηση της Βαγδάτης με στόχο την κάλυψη του συνόλου των εξόδων τους με αποτέλεσμα να λαμβάνουν σήμερα, όλες μαζί, περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Για τους επικεφαλής των πολιτοφυλακών αυτό σημαίνει ότι μπορούν να δίνουν σε κάθε έναν από τους άνδρες τους περισσότερα από 500 ευρώ τον μήνα, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο σε μια εμπόλεμη χώρα.
Στην ιρακινή πρωτεύουσα φημολογείται ότι άνθρωποι νοικιάζουν ένα διαμέρισμα και ανακοινώνουν πως προέβησαν στον σχηματισμό μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης, σπεύδοντας στη συνέχεια να καταθέσουν αίτηση για την άμεση λήψη των κρατικών πόρων.
«Αυτά που έκανε στους χριστιανούς το Ισλαμικό Κράτος είναι φριχτά. Είναι το (απόλυτο) κακό. Πολεμούμε στο πλευρό μουσουλμανικών πολιτοφυλακών. Είμαστε η πρώτη χριστιανική δύναμη στην Ιστορία του Ιράκ», δηλώνει στον συνομιλητή του ο επικεφαλής της Ταξιαρχίας της Βαβυλώνας.
Και συνεχίζει: «Γνωρίζω ότι η Βίβλος αναφέρει ότι αν σε χτυπήσουν στο ένα μάγουλο, εσύ πρέπει να στρέψεις και το άλλο. Αλλά αυτή τη στιγμή διαθέτουμε πολύ αποτελεσματικές αμυντικές δυνάμεις. Κανένας δεν θα κάνει κακό στους χριστιανούς. Κάποιοι χριστιανοί είδαν τα σπίτια τους να καταλαμβάνονται από άλλους. Πήγα εγώ προσωπικά σε αυτές τις κατοικίες για να πω στους ανθρώπους που ζουν εκεί να τις εγκαταλείψουν. Τα δεινά για τους χριστιανούς τελείωσαν».
Το «μαχαίρι» του Ευαγγελίου
Ο Βρετανός δημοσιογράφος, ωστόσο, έχει μια άλλη ερώτηση. Προκαλεί τον Αλ Κιλντανί, δοκιμάζοντας τρόπον τινά τη χριστιανική του πίστη.
«Τι γίνεται με την εντολή “Ου φονεύσεις”;», τον ρωτά…
«Πρέπει να πολεμήσουμε. Πρέπει να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας», απαντά εκείνος. Και συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι «ο ίδιος ο Χριστός μάς είπε πως αν δεν έχεις ένα σπαθί πρέπει να πας και να αγοράσεις ένα».
«Το είπε όντως αυτό;» ανταπαντά ο δημοσιογράφος, όντας κάθε άλλο παρά σίγουρος πως ο Ιησούς προέτρεψε τους ανθρώπους να πάρουν τα όπλα. «Υπάρχει μέσα στη Βίβλο» επιμένει ο Ιρακινός πολιτοφύλακας.
«Ο Ματθαίος» προσθέτει ένας από τους άνδρες του Κιλντανί. «Ο Λουκάς» αποκρίνεται ένας άλλος. «Ο Ματθαίος και ο Λουκάς» λένε στη συνέχεια ταυτόχρονα με μια φωνή. «Βρείτε το!» διατάσσει αμέσως μετά ο Κιλντανί. Τελικά ένας νεαρός άνδρας πλησιάζει τον ανταποκριτή του BBC κρατώντας στο χέρι του ένα κινητό τηλέφωνο στην οθόνη του οποίου διακρίνεται ένας στίχος από τη Βίβλο γραμμένος στα αραβικά. Πρόκειται για τον 36ο στίχο του 22 κεφαλαίου από το Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον ο οποίος αναφέρει ότι «τώρα, όμως, όποιος έχει χρήματα, ας τα πάρει, το ίδιο κι όποιος έχει σακίδιο. Και ας πουλήσει το πανωφόρι του όποιος δεν έχει μαχαίρι, για να αγοράσει».