Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ειδικό ενδιαφέρον για τα POS στα ταξί και αδιαφορία για τα POS σε επιχειρήσεις

FLASH στις 03/10/2024

Δεν κοιτάνε να φτιάξουν ΚΟΚ για να σώζονται ζωές δικυκλιστών – Δεν νοιάζονται για τιμοκαταλόγους όπου δηλώνεται η φοροδιαφυγή

Παντελής Ξανθίδης |> Να βάλουν, λέει, τα ταξί ταμπέλες στο πίσω παράθυρο ότι διαθέτουν POS. Ακούστηκε σήμερα σε ‘’πρωινάδικο’’. Θα λέγαμε… «πώς»!; Επ’ αυτού εκπρόσωπος των ταξιτζήδων, απευθυνόμενος σε εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών, λέει: «Μα, με αυτήν την ταμπέλα δεν θα βλέπουμε τα μηχανάκια!» και του απαντά ο αρμόδιος ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν βάλει πινακίδες! Αλλά ο ταξιτζής δεν τον πληροφορεί ότι σε άλλες χώρες τα μηχανάκια δεν κυκλοφορούν σαν… γάτες ανάμεσα στα αυτοκίνητα!

Τέλος πάντων, το θέμα της κυκλοφορίας των δικύκλων αποτελεί ένα ζήτημα που δεν δείχνει να ενδιαφέρει ουσιαστικά την πολιτεία, καθώς τους ιθύνοντες δεν τους ενδιαφέρει και τόσο αν σακατεύονται τα νιάτα και αν αυξάνονται οι μαυροφορεμένες μάνες… Είναι ένα θέμα που το αντιλαμβάνεται ο κάθε συνειδητός οδηγός δικύκλου και οπωσδήποτε ο οδηγός αυτοκινήτου, ο οποίος έγινε… ζογκλέρ, προκειμένου να μην του πέσει επάνω του κανένας… κασκαντέρ των δύο τροχών. Τα λέμε άλλη φορά…

Το θέμα με τα ταξί και τα POS, εγείρει ένα άλλο θέμα που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με το ουσιαστικό ενδιαφέρον των επί της Οικονομίας, για φοροαμαρτίες, με… γκεστ-σταρ τον ΦΠΑ.

Υπάρχουν αρκετοί τιμοκατάλογοι στο διαδίκτυο ή αλλού, που δίπλα στις τιμές των προϊόντων αναγράφουν ‘’+ ΦΠΑ’’, π.χ. 340 ευρώ + ΦΠΑ.

Τι σημαίνει; Ότι το προϊόν κοστίζει 340 ευρώ + ΦΠΑ, εκτός και αν δεν θέλεις να πληρώσεις ΦΠΑ και να το πάρεις 340 ευρώ, χωρίς νόμιμη απόδειξη!

Τι σημαίνει; Ότι αν και στην αναγραφόμενη τιμή πρέπει να συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ, οι ‘’ξύπνιοι’’ δεν το τηρούν. Και είναι σαν να ομολογούν ότι πληρώνονται με ‘’μαύρα’’ ή ότι ο ΦΠΑ είναι επιλογή και… όχι υποχρέωση!

Αυτό δεν έχει εντοπισθεί από το υπουργείο Οικονομικών;  Δεν έχει παρατηρηθεί ότι επιχειρήσεις και επιχειρηματίες με τζίρους δεν χρησιμοποιούν και… τόσο τα POS;

Μου είπαν προχθές ότι σε κάποιο μαγαζί, θέλησε ο πελάτης να πληρώσει με κάρτα και του είπαν ότι θα προστεθεί το ΦΠΑ! Δέχεται. Όμως παραξενεύτηκε, όταν είδε να βγάζουν κάτω από κάποια κουτιά ένα σκονισμένο POS και να τηλεφωνούν σε κάποιον γνώστη για να μάθουν… πώς λειτουργεί!

Ερώτηση: Μια και οι λογαριασμοί των τραπεζών είναι ‘’ανοιχτοί’’ στις Αρχές, δεν μπορούν να δουν οι αρμόδιοι, τί κινήσεις παρουσιάζει ένας επιχειρηματίας από τα POS, τί εισόδημα δηλώνει και ποιό είναι το επίπεδο της διαβίωσής του;

Άσχετα αν κάτι τέτοια… γκρινιάρικα άρθρα χαρακτηρίζονται και ως… γραφικά, υπάρχουν ακόμη ‘’γραφικοί’’ που επιζητούν να αισθάνονται πολίτες και να μην πέφτουν θύματα τού κάθε ‘’έξυπνου’’, που φοροδιαφεύγει με την άδεια της… Αγίας Αδιαφορίας και των συν αυτής!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: