Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΕΕ: Άρχισε η διαδικασία αξιολόγησης για συγκρούσεις συμφερόντων των Επιτρόπων

ΕU στις 04/10/2024

Η διαδικασία Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 18 Οκτωβρίου

|> Πιθανές συγκρούσεις οικονομικών συμφερόντων των ορισθέντων Επιτρόπων θα αρχίσουν να εξετάζουν από την Πέμπτη τα μέλη της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων (JURI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ (δηλ. η πρόεδρος Metsola και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων) έχει ζητήσει η διαδικασία να ολοκληρωθεί έως τις 18 Οκτωβρίου του 2024.

Η διαδικασία είναι εμπιστευτική και πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών. Το αποτέλεσμά της θα ανακοινωθεί αφού η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων ολοκληρώσει την εξέταση των στοιχείων για το σύνολο των υποψηφίων.

Οι δηλώσεις συμφερόντων που υποβάλλονται από τους ορισθέντες Επιτρόπους θα δημοσιευθούν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης της JURI και πριν από την έναρξη των ακροάσεων για την έγκρισή τους.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του Κοινοβουλίου, προϋπόθεση για να μπορέσουν οι υποψήφιοι  να συμμετάσχουν στις ακροάσεις είναι να υπάρχει γραπτή επιβεβαίωση από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων ότι δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων σε σχέση με τα αντίστοιχα χαρτοφυλάκιά τους.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: