Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, σε 9 χώρους, με 51 ποιητές από 11 χώρες!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 22/09/2024

Έναρξη αύριο Δευτέρα στις 8 μμ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και λήξη την Πέμπτη στις 6:30 μμ στην Αμερικανική Αρχαιολογική Σχολή

}> Από αύριο Δευτέρα 23, έως και την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών, που διοργανώνει για δεκάτη χρονιά ο Κύκλος Ποιητών.

Εφέτος το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει 51 ποιητές από Ελλάδα και άλλες 11 (Αλβανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κούβα, Κύπρος, Νιγηρία, Ολλανδία, Ουκρανία, Παλαιστίνη, Πολωνία, Πορτογαλία) σε 9 χώρους διαφορετικού χαρακτήρα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σπίτι της Κύπρου, βιβλιοπωλείο ‘’Επί λέξει’’, ‘’Blue Bear Café’’, Μουσείο Μπενάκη, βιβλιοπωλείο ‘’Κομπραί’’, βιβλιοπωλείο ‘’Ζάτοπεκ’’, Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς, Αμερικανική Αρχαιολογική Σχολή), που θα στεγάσουν εκδηλώσεις γεμάτες ποίηση, μουσική, κρουστά, βίντεο και εικόνες.

Σε σημείωμα των διοργανωτών, αναφέρεται:

«Σε μια εποχή όπου η μόνη ήπειρος του πλανήτη που έχει μείνει δίχως συγκρούσεις, βία και πόνο είναι η Ανταρκτική, όπου ο πόλεμος, η πείνα και η πνευματική εξουθένωση χτυπούν κάθε πόρτα και όπου κυριαρχεί το μεγάλο παράδοξο της τεχνολογικής προόδου που καταλύει τα όρια μεταξύ εθνών και μιας καθημερινότητας που γίνεται όλο και πιο μοναχική, το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών φιλοδοξεί να μετατρέψει για λίγο την πρωτεύουσα μιας μικρής χώρας σε σημείο συνάντησης όσων ανθρώπων έχουν ακόμη κάτι να απευθύνουν στον Άλλο και λαχταρούν ακόμη κάτι να ακούσουν από τον Άλλο».

Και…

«Ο πομπός κι ο αποδέκτης ενός ποιήματος έχουν την ίδια δύναμη – ίσως δεν μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, μπορούν όμως να προσπαθήσουν να τον καταλάβουν. Επειδή πριν από το ‘’μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα’’ συντελείται πάντα ένα μικρό: το μικρό βήμα προς τον διπλανό μας».

>>> Η έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης θα γίνει αύριο Δευτέρα 23/9 στις 8 μμ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ η λήξη την Πέμπτη 26/9 στις 6:30 μμ στην Αμερικανική Αρχαιολογική Σχολή.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: