Πρόγραμμα ΟΑΕΔ-ΑΠΕ για άνεργους δημοσιογράφους
Αφορά απόφοιτους σχολών ΑΕΙ όπως και πιστοποιημένων ΙΕΚ με ενεργή κάρτα ανεργίας
|> “Στα θρανία” κάθονται από τις αρχές Φεβρουαρίου απόφοιτοι των τριών πανεπιστημίων που διαθέτουν δημοσιογραφικές σχολές, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Παντείου Πανεπιστημίου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και πιστοποιημένων ΙΕΚ.
Οι εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν ενεργή κάρτα ανεργίας, θα παρακολουθήσουν εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, κατόπιν του συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Στην πρώτη συνάντηση των υπεύθυνων του προγράμματος με τους εκπαιδευόμενους, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον χώρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δόθηκαν οι σχετικές πληροφορίες για το πρόγραμμα αλλά και οι διευκρινίσεις στις απορίες που εκφράστηκαν.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Έλενα Ριζεάκου, «είναι μία πολύ σπουδαία πρωτοβουλία για τον χώρο των νέων δημοσιογράφων. Ήταν κρίσιμη η συμβολή του ΟΑΕΔ και του προέδρου του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Είναι πολύ σημαντικό το να έχουμε νέους ανθρώπους, νέους δημοσιογράφους που θα αποκτήσουν μία όχι μόνο θεωρητική κατάρτιση από δημοσιογράφους συναδέλφους και καθηγητές από τον χώρο της δημοσιογραφίας αλλά και εκπαίδευση σε ό,τι αφορά το πρακτικό κομμάτι. Είναι μία πολύτιμη εμπειρία, που γίνεται κατά τον καλύτερο τρόπο σε ένα υπερσύγχρονο μέσο, όπως είναι το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Είναι μία ευκαιρία για να έρθουν σε επαφή από πρώτο χέρι με τη δουλειά του δημοσιογράφου».
Από την πλευρά της, η διευθύντρια του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) του ΟΑΕΔ στο Ρέντη, Στεργιανή Μπουζούκη, τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο σεμινάριο, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης σε άνεργους δημοσιογράφους. Τη θεωρητική κατάρτιση θα την αναλάβει το ΚΕΚ και την πρακτική θα τη συμπληρώσει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και πιστεύω ότι οι καταρτιζόμενοι θα λάβουν τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν επαγγελματικά αν τους δοθεί κάποια ευκαιρία. Το πρόγραμμα αυτό είναι 340 ωρών, θα ξεκινήσει στις 10 Φεβρουαρίου, η θεωρητική κατάρτιση θα διαρκέσει 120 ώρες και θα πραγματοποιηθεί στον χώρο μας, στο ΚΕΚ Ρέντη και οι υπόλοιπες ώρες θα είναι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ».
Τα κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία θα επιλέγονται οι συμμετέχοντες, είναι ο βαθμός πτυχίου, το μεταπτυχιακό και η ενεργή κάρτα ανεργίας. Επικεφαλής του προγράμματος σπουδών είναι ο δημοσιογράφος του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Κυριάκος Θεοδωρακάκος, ο οποίος σημείωσε: «Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την πρακτική άσκηση και τη θεωρητική κατάρτιση. Απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες που είναι άνεργοι και στοχεύει στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στη δημοσιογραφία και γενικότερα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι μία ευκαιρία για το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο να οραματιστεί τον ρόλο του στην επαγγελματική κατάρτιση, μία ευκαιρία που δίνει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού».