Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έφυγε από τη ζωή ο Δάνης Κατρανίδης – Βαθιά θλίψη στον θεατρικό κόσμο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 01/09/2024

Ο μεγάλος ηθοποιός ήταν 75 ετών – Τελευταία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας – Κηδεία: Κοιμητήριο Ζωγράφου, Πέμπτη 12.30 

|> «Αυτό ήταν Δάνη. Γολγοθάς. Σε ευχαριστώ που επέλεξες να είμαι κοντά σου τα δύο τρία τελευταία χρόνια. Σε ευχαριστώ για τα σχεδόν 10 χρόνια σχέση… για τον γάμο μας… Σ’ αγαπώ ΠΑΝΤΑ. Ένα φιλάκι για το δρόμο και καλή αντάμωση».

Σοκ από την ανάρτηση της Ελίζας Πάλλη στο f/b, για τον Δάνη Κατρανίδη. Απίστευτο και το μήνυμα που ανέβασε ο Σπύρος Μπιμπίλας… Ο Δάνης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε:

«Μέσα στην αλλαγή του μήνα έφυγε ο αγαπημένος μας πολυτάλαντος συνάδελφος, φίλος, γελαστό παιδί του θεάτρου, άνθρωπος πνευματικός που με κάθε του κίνηση παρήγαγε πολιτισμό! Αγαπημένε μας Δανή Κατρανίδη το θλιβερό αυτό νέο συγκλονίζει όλη την καλλιτεχνική μας οικογένεια… Το κενό είναι μεγάλο…».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο Δάνης Κατρανίδης γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1949 στο Αιγάλεω. Ήταν απόφοιτος (1971) της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Κατά το διάστημα 1971-1978 ήταν στο δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου. Τη θεατρική σεζόν 1978-1979 έγραψε ιστορία στον ρόλο του κομπέρ στο μιούζικαλ ‘’Cabaret’’ που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ άκρως αξιόλογη είναι η συμμετοχή του στο θέατρο του ραδιοφώνου.

Δίδαξε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή ‘’Ίασμος’’ και στο Θεατρικό Εργαστήρι ‘’Βασίλης Διαμαντόπουλος’’. Ήταν λάτρης της θάλασσας και δεινός ιστιοπλόος, έχοντας στο ενεργητικό του δεκάδες συμμετοχές και κατακτήσεις σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

Στην προσωπική του ζωή, ο Δάνης Κατρανίδης έκανε τρεις γάμους, αλλά δεν απέκτησε παιδιά. Από τον χώρο της Τέχνης σύζυγοί του ήταν η συνάδελφός του Μίρκα Παπακωνσταντίνου και η χορεύτρια και χορογράφος Ελίζα Πάλλη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: