Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ένα νέο θεατρικό ζευγάρι γεννιέται, από το “I love U Bubuna!” του Κ. Παπαπέτρου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 05/12/2016

Στο “Τσάϊ στη Σαχάρα”

Τ/Π |>Σε έναν μικρό χώρο Τέχνης, όπως είναι αυτός του θεάτρου “Τσάϊ στη Σαχάρα” δίνεται μία θεατρική παράσταση, που έτσι και είχε “φρου-φρου και αρώματα“, σίγουρα θα απασχολούσε ακόμη και την αφιλόξενη για τα θεατρικά δρώμενα ελληνική τηλεόραση. Μπορεί η παράσταση να μην έχει… στρας, αλλά διαθέτει μία ποιότητα και μία “δροσιά” που σπάνια συναντάμε τελευταία στο Θέατρό μας.

Πρόκειται για την παράσταση της καλογραμμένης νέας αισθηματικής κομεντί του Κώστα Παπαπέτρου με τον τίτλο “I love U Bubuna!”, η οποία ερμηνεύεται από τον γνωστό για τις δυνατότητές του στο σανίδι Γιώργο Κοντοπόδη και την Αγλαΐα Σκλάβου, σε πρώτη θεατρική εμφάνιση. Την δε θαυμάσια σκηνοθεσία υπογράφει η “πρωτόμπαρκη” στο είδος Γωγώ Φάκου.

Το έργο, που η διάρκειά του είναι περίπου 100΄λεπτά, αφορά την ιστορία ενός κατακαημένου Μαροκινού μετανάστη που εισβάλει μια νύχτα στο σπίτι μιάς νεαρής επίδοξης ηθοποιού. Κρατούσε πιστόλι, αλλά δεν πήγε να ληστέψει, ούτε να την… βιάσει! Απλά, την… επισκέφθηκε “για ένα πιάτο φαΐ”!

Μετά από διάφορους πανέξυπνους διαλόγους, εμπλέκονται οι δύο τους σε ένα παιχνίδι αποκαλύψεων και προσωπικών αντιθέσεων, που όμως σιγά-σιγά τους φέρνει όλο και πιο κοντά. Ώσπου έρχεται το ανατρεπτικό φινάλε που ξαφνιάζει τους θεατές. Με δυό λόγια, είναι μία παράσταση μοναδική, με εξαίσιο κείμενο, ωραίο στήσιμο και δυναμικές ερμηνείες – τέτοιες που δεν θα ήταν καθόλου περίεργο  να αποτελεί αυτό το έργο τον “τοκετό” για ένα νέο θεατρικό ζευγάρι. Ίδωμεν…

Το ραντεβού των θεατών είναι κάθε Τετάρτη στις 7 μμ και στις 9.30 μμ στο “Τσάϊ στη Σαχάρα” (Λαοδικείας 18, Ιλίσια – Τηλ. 211.0120936 – E-mail: tsai2012saxara@gmail.com). Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ και 7 ευρώ για φοιτητές και ανέργους.

Οι φωτογραφίες είναι από την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης, που παρακολούθησαν αρκετοί ηθοποιοί, οι οποίοι αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από το έργο αλλά και την εντυπωσιακή ερμηνεία των δυό νεαρών πρωταγωνιστών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: