Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Όταν όλοι βλέπουν μόνο με τα δικά τους μάτια… και δεν ‘’ακούνε’’ τα μηνύματα

FLASH στις 09/09/2024

Είναι βέβαιο ότι Κυριάκος και Στέφανος θα συνεχίσουν να μας βασανίζουν – για άλλο λόγο ο καθένας – χωρίς να μπαίνουν στην ουσία

Δημ. Κωνσταντάρας |> Δυο εντελώς ξεχωριστά αλλά στην πραγματικότητα συνδεμένα πολιτικά γεγονότα εξελίσσονταν περίπου τις ίδιες ώρες της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Δυο γεγονότα που θα μπορούσαν να αλλάξουν αρκετά το ροή των πολιτικών μας πραγμάτων αλλά δεν τα κατάφεραν. Όχι ότι δεν ήταν σημαντικά ή ότι δεν ακούστηκαν σοβαρά και σημαντικά πράγματα. Αλλά γιατί – επιτρέψτε μου- οι πρωταγωνιστές αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Κι όσο οι πρωταγωνιστές των σημαντικών εξελίξεων αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων, τόσο συνεχίζουμε την αναζήτηση.

Μιλάω βέβαια για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Θεσσαλονίκη και για την ψηφοφορία για το τι θα επακολουθήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Λυπάμαι αλλά για μιαν ακόμη φορά «βγάζω μια πίκρα» και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη – που δεν έχω και τίποτε εναντίον του, αντιθέτως είναι πρόεδρος του κόμματος που ψηφίζω και για τους Κασσελακο-Πολλάκηδες που «κάποια στιγμή» τόλμησαν να υπονοήσουν ότι είναι εκφραστές του «καινούργιου» και πολλοί από εμάς τους πίστεψαν.

Και γιατί με απογοήτευσαν; Γιατί ο πρωθυπουργός, φορώντας το γνώριμο πονηρο-παρεΐστικο χαμογελάκι του, μπορεί να δοκίμασε μπουγάτσα και να έπαιξε ποδοσφαιράκι και να μίλαγε μιάμιση-δυο ώρες επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει σε κάποιες άλλες ομιλίες του σχετικά πρόσφατα και ο «σωτήρας του Έθνους και της χώρας» που σχεδόν μόνος του είχε ανακηρυχθεί σε πολιτικό ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ και μας είχε απειλήσει ότι θα μάς διοικούσε αλλά την… πάτησε, ήρθαν και… έφυγαν.

Είναι βέβαιον ότι και οι δυο θα συνεχίσουν να μας βασανίζουν χωρίς να μπαίνουν στην ουσία, ο μεν Κυριάκος γιατί δεν είχε ποτέ αυτή την πρόθεση ενώ ο Στέφανος δεν ξέρει στην ουσία πού βρίσκεται και τι πρέπει να κάνει. Και καλά ο Κασσελάκης. Αυτός κάπου «κοιμόταν» και πήγαν κάποιοι και τον ξύπνησαν και του είπαν «Ρε συ, δεν πας στην Ελλάδα να γίνεις πρωθυπουργός;» Αλλά ο Κυριάκος; Δεν είναι αυτός ο Κυριάκος που ξέραμε; Ο γιός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τις φρέσκες ιδέες και τις στρατιές των «ανθρώπων» του που θα άλλαζαν την Ελλάδα σε ένα χρόνο;

Δυστυχώς, κανείς από τους επιτελείς τους και συνεργάτες τους, πιθανώς και οι περισσότεροι απλοί τηλεθεατές -που πιθανώς έβλεπαν το ποδόσφαιρο- δεν πρόσεξαν , δεν άκουσαν, δεν διάβασαν την δήλωση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου που δήλωσε σε συνέντευξή του για τα Ελληνοτουρκικά:

«Δεν έχω καταλάβει γιατί δεν έχουμε κάνει την επέκταση στα 12 μίλια. Στο casus belli, απαντάμε ‘’μολών λαβέ’’. Οι απειλές του Ερντογάν είναι γελοίες».

Εντάξει… είναι αρκετά οξείες οι δηλώσεις. Αλλά μερικές φορές, τις θέλουμε. Προσωπικά, έχω καιρό να διαβάσω ή να ακούσω τον Προκόπη Παυλόπουλο. Μου λείπει . Κι ας παραδέχομαι ότι είναι αρκετά… οξύς.

Υπάρχουν οι δηλώσεις και η συνέντευξη στο OPEN και τον Χαριτάτο. Όποιος θέλει… και μη μου πει κανείς αυτά τα γνωστά «Και ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις τι να διαβάσω;» Αν θέλεις διάβασε. Αν δεν θέλεις…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: