Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Φθινοπωρινές κρουαζιέρες με… γεύσεις και αρώματα, από την Celestyal Cruises

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 07/09/2016

“Μάθημα” οινογαστρονομίας!

Η Celestyal Cruises, αναλαμβάνει να “μυήσει” τους επιβάτες της στην ελληνική οινογαστρονομία, αρχίζοντας με μαθήματα οινογνωσίας (12 Σεπτεμβρίου και 10 Οκτωβρίου) στις κρουαζιέρες «Εικόνες του Αιγαίου» με το Celestyal Olympia, με προορισμούς Μύκονο, Κουσάντασι, Πάτμο, Ρόδο, Ηράκλειο και Σαντορίνη. Tο Κτήμα Μερκούρη θα αναλάβει την περιήγηση των επιβατών στα «άδυτα» του καλού κρασιού με προτάσεις που φέρουν την ποιοτική και γνωστή υπογραφή του.

Παράλληλα, όμως, οι 7ήμερες κρουαζιέρες του Celestyal Crystal το Σεπτέμβριο, με προορισμούς Κωνσταντινούπολη, Κουσάντασι, Σαντορίνη, Άγιο Νικόλαο, Ρόδο, Σύμη, Χίο και Μύκονο, είναι αφιερωμένες σε δύο αμιγώς ελληνικά προϊόντα, τη μαστίχα Χίου (16/09 και 30/09) και στο ελληνικό ελαιόλαδο (09/09 και 23/09).

Το mastihashop, θα παρουσιάσει τα προϊόντα του και θα «προκαλέσει» τους παρευρισκόμενους σε γευστικές δοκιμές, ενώ η ελληνική εταιρεία GAEA, που ειδικεύεται στις ελιές και τα παράγωγά της, θα συμβουλεύσει με τον πιο διαδραστικό τρόπο, το «Hot Potato Test», για το πώς ξεχωρίζουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Αυθεντικά ελληνικά ποτά, όπως ούζο, τσίπουρο και λικέρ θα δοκιμάσουν οι επιβάτες και στην κρουαζιέρα του Celestyal Olympia στις 16 Σεπτεμβρίου.

Επίδειξη των δημοφιλέστερων ποικιλιών των ελληνικών κρασιών και «πάντρεμα» με τα αιγαιοπελαγίτικα τυριά, συνοδευόμενη από οινογευσία «μετά μουσικής» θα απολαύσουν οι επιβάτες του Celestyal Olympia που έχουν επιλέξει συγκεκριμένα τις κρουαζιέρες «Εικόνες του Αιγαίου» στις 23/09, 26/09 και 21/10.

Συγχρόνως, διευρύνοντας την εμπειρία για τους επιβάτες του πλοίου, η Celestyal Cruises έχει προγραμματίσει την παρασκευή ελληνικής πίτας και ζυμαρικών στην 4ήμερη κρουαζιέρα «Εικόνες του Αιγαίου» (19 Σεπτεμβρίου και 24 Οκτωβρίου), ενώ παράλληλα, ο Kρις Αθανασιάδης, chef και ιδιοκτήτης του Nice n Easy θα επιβιβαστεί στις 23 Σεπτεμβρίου για να καταπλήξει τους παρευρισκόμενους με τις δημιουργίες του.

Η συγκεκριμένη σειρά θεματικών κρουαζιέρων, γίνεται σε συνεργασία με τον Γ. Καλώστο, food and travel consultant.

Τέλος, μια απολαυστική γεύση της ελληνικής κουζίνας θα λάβουν οι επιβάτες στα πλοία της Celestyal Cruises στις 7 και 14 Οκτωβρίου από την επιτυχημένη Ελληνίδα blogger, Two Minutes Angie, με την ίδια να παρουσιάζει εν πλω  γνωστά ελληνικά πιάτα.

Σημειώνεται, ότι στις 9 Σεπτεμβρίου το Celestyal Olympia θα βρίσκεται σε εορταστική διάθεση, καθώς η 3ήμερη κρουαζιέρα θα είναι αφιερωμένη στα ελληνικά πανηγύρια. Θα μαγειρευτούν τοπικές ελληνικές συνταγές και όπως ακριβώς συμβαίνει στα πανηγύρια, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν μικρά αναμνηστικά δώρα.

Γνωρίζοντας καλά την ελληνική οινογαστρονομία, η  Celestyal Cruises, έχει εμπλουτίσει το πρόγραμμα των κρουαζιέρων του φθινοπώρου, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την έννοια της «φιλοξενίας» με το νόημα και τη σημειολογία που της απέδιδαν οι αρχαίοι Έλληνες. Έτσι,, οι “Ιστορίες Ελληνικής Φιλοξενίας” της Celestyal Cruises ολοκληρώνονται  τους δύο πρώτους φθινοπωρινούς μήνες, με πλούσιες γεύσεις από όλη την Ελλάδα και αυθεντικές εμπειρίες για τους επιβάτες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: