Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τρεις Δήμοι (Πειραιά, Νίκαιας, Κερατσινίου)… ερίζουν για τρεις οδούς Σαλαμίνος

Η οδύσσεια ενός ‘’επιπόλαιου’’ που δεν είδε καλά τη λίστα τού GPS και ταλαιπωρήθηκε αρκετά για να πάει στον προορισμό του

Παντελής Ξανθίδης |> Άσχετα με το αν γνωρίζει κάποιος μία τοποθεσία και άσχετα εάν διαθέτει GPS, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να αισθανθεί… βλαξ! Κάπως έτσι αισθάνθηκε προχθές φίλος που ήθελε να πάει σε μία Σχολή Οδηγών στην οδό Σαλαμίνος 57, για την ανανέωση Άδειες Οδήγησης.

Όπως μου είπε, αν και ήξερε πού περίπου βρισκόταν η επιχείρηση, θέλησε να βάλει το GPS για… σιγουριά! Τι τό ‘θελε με τόση ζέστη;

Μου λέει:

«Είμαι κέντρο Πειραιά και γράφω ‘’Σαλαμίνος 57’’. Μου βγαίνουν ένα σωρό… Σαλαμίνες! Κάνω επιλογή σε αυτή του Πειραιά και με πάει σε κάποιο δρόμο, κοντά στο 9ο Δημοτικό Σχολείο. Άσχετο! Χτυπάω μια άλλη οδό Σαλαμίνος, η οποία με πάει στη Νίκαια. Έλεος! Κάπου χαμηλά στη λίστα βρίσκω μία άλλη Σαλαμίνος 57 στο Κερατσίνι. Φευ! Και καταφέρνω να φτάσω στον προορισμό μου – μετά από περίπου μια ώρα… Ας σημειωθεί ότι μέχρι να φτάσω στον προορισμό μου, τα ‘’είδα’’ όλα! Από κυκλοφορία σε δρόμους και σοκάκια , μέχρι… τέλος πάντων!».

Εφ’ όσον τονίζει πως: «Με τίποτα δεν θέλω να εκθέσω το gps, που τελευταία έχει γίνει απίθανο, τόσο που μόνο το τιμόνι μας δεν πιάνει!», εξομολογείται λέγοντας:

«Ομολογουμένως δεν θα είχα ταλαιπωρηθεί αδίκως από την επιπολαιότητά μου, εάν διάβαζα όλες τις Σαλαμίνες της λίστας, όπου θα έβλεπα την Σαλαμίνος του Πειραιά, την Σαλαμίνος της Νίκαιας και την Σαλαμίνος του Κερατσινίου. Πού νά ‘ξερα ότι η Σαλαμίνα είναι τόσο… δημοφιλής!».

Ωραία, ως ‘’επιπόλαιος’’ ο φίλος την ‘’πάτησε’’! Το πάθημα θα του έγινε μάθημα,  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η περίπτωση αφορά μόνον τον ίδιο…

Άραγε, γιατί να υπάρχουν τρεις οδοί Σαλαμίνος σε μια περιοχή, όπως στο τρίγωνο Πειραιά – Νίκαια – Κερατσίνι; Οι δρόμοι έχουν ονοματοδοτηθεί κάποιες άλλες εποχές, που οι Δήμοι μπορεί να έδειχναν ενδιαφέρον, αλλά δεν διέθεταν οργάνωση.

Σήμερα που διαθέτουν οργάνωση, ίσως θα πρέπει να… εμπλουτίσουν την οδική ονοματοδοσία και να συνεννοηθούν σχετικά  – για διευκόλυνση, δημοτών, επισκεπτών και υπηρεσιών.  Δηλαδή,  να εκλείψουν οι ‘’δημοφιλείς’’ ονοματοδοσίες, τουλάχιστον σε περιοχές όπου οι Δήμοι έχουν… μεσοτοιχία!

Και κάτι άλλο… Στο Κερατσίνι υπάρχουν δύο οδοί Ακροπόλεως! Για την ακρίβεια υπάρχει μία ‘’μεγάλη’’ οδός Ακροπόλεως (στον Άγιο Γεώργιο) και μία άλλη ‘’μικρή’’ Ακροπόλεως (κάθετος της Σαλαμίνος) ως ‘’σύνορο’’ με τον Δήμο Νίκαιας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: