Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Έφυγε” ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Αλεξιάδης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 21/03/2021

Προγραμμάτιζε να τακτοποιήσει το φωτογραφικό αρχείο του αλλά τον βρήκε η επάρατος – Έδωσε σύντομη και σκληρή μάχη

|> Την τελευταία του αναπνοή άφησε σήμερα το απόγευμα ο μεγάλος φωτορεπόρτερ Δημήτρης Αλεξιάδης, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Και σε μία εποχή που ο Δημήτρης ήθελε να τακτοποιήσει το μοναδικό φωτογραφικό αρχείο του.

Ο Δημήτρης Αλεξιάδης είχε μεγάλη καριέρα στον αθηναϊκό ημερήσιο Τύπο και στα περιοδικά, ενώ η ενασχόλησή του με το καλλιτεχνικό φωτορεπορτάζ ήταν σημαντική. Ο “φακός” του Δημήτρη επικεντρωνόταν κυρίως στο Θέατρο, ενώ έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο “κυνήγι” διάσημων προσωπικοτήτων.

Η είδηση του θανάτου του μεγάλου φωτορεπόρτερ έγινε γνωστή από τον “τοίχο” του στο facebook, με το κείμενο:

Μέχρι εδώ ήταν το ταξίδι του στον κόσμο μας, από σήμερα ο αγαπημένος μας Δημήτρης, ο Δημητράκης μας ,θα μας φωτογραφίζει από ψηλά όπως μόνο εκείνος ήξερε“…

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος αποχαιρέτησε τον Δημλητρη Αλεξιάδη, με την παρακάτω ανακοίνωση:

Για τον Δημήτρη Αλεξιάδη.

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι έφυγε από τη ζωή ο αγαπητός συνάδελφος και φίλος, Δημήτρης Αλεξιάδης, μετά από σύντομη μάχη με σοβαρή ασθένεια.

Ο Δημήτρης Αλεξιάδης ήταν ο φωτορεπόρτερ των διάσημων. Στο φωτογραφικό του φακό πόζαραν πολιτικοί, αστέρες και προσωπικότητες, κοσμώντας τα εξώφυλλα της εποχής όπως η Μαρία Κάλλας, η Μελίνα Μερκούρη και η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Τόσο στον εγχώριο όσο και στο διεθνή τύπο κυκλοφόρησαν αμέτρητες φωτογραφίες του με τους Αριστοτέλη και Αλέξανδρο Ωνάση, την Jaqueline Kennedy Onassis, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και πολλούς άλλους πολιτικούς, ενώ ήταν ο φωτορεπόρτερ που κατέγραψε με το φακό του τα καρέ των τελευταίων εκτελέσεων θανατικής ποινής στην Ελλάδα.

Συνταξιούχος από το 2005 συνέχιζε να φωτογραφίζει γεγονότα και στιγμές στον τόπο κατοικίας του, την Αθήνα, μέχρι το τέλος. «Μια φορά φωτορεπόρτερ, για πάντα φωτορεπόρτερ» έλεγε όταν δεχόταν φίλους στην οικία του στην Κυψέλη, που φιλοξενούσε και το τεράστιο αρχείο του. Εκεί, πλαισιωμένος από φωτογραφικές μηχανές, δικές του αλλά και του πατέρα του, συνήθιζε να αναπολεί και να διηγείται την ιστορία κάθε μιας φωτογραφίας, από τα 7500 και περισσότερα θέματα που κάλυψε στην επαγγελματική του ζωή.

Το ΔΣ της ΕΦΕ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα ως ειλικρινή και αξιαγάπητο «εραστή» της τέχνης της φωτογραφίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: