Να τους βάλουμε κι ένα… αστέρι στο πέτο!
Ο 65άρης είναι μεν μικρός για σύνταξη αλλά μεγάλος για… να κυκλοφορεί στον δρόμο!
Δημήτρης Καπράνος |> Να, λοιπόν, που οι «θεωρίες συνωμοσίας» δεν είναι τόσο θεωρίες! Να που η νοοτροπία των βορείων χωρών, εκεί, δηλαδή, όπου οι ηλικιωμένοι απορρίπτονται στοιβαζόμενοι σε «οίκους ευγηρίας» , που στην πραγματικότητα είναι προθάλαμοι νεκροταφείων, απλώνεται παντού, με πρόσχημα τον «κορωνοϊό»…
Διαβάστε το ρεπορτάζ:
«Χαρακτηριστικά το ECDC( European Centre for Disease Prevention and Control) αναφέρει ότι οι ηλικιωμένοι καλό είναι να βρίσκονται σε «cocooning», δηλαδή περιορισμένοι στην ασφάλεια των σπιτιών τους, ακόμη και όταν ξεκινήσει η σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων.
Το ίδιο αναφέρει και για όσους φιλοξενούνται σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και στα κέντρα νοσηλείας χρονίως πασχόντων.
Για να υλοποιηθεί και να είναι αποτελεσματική η πολιτική απομόνωσης των ηλικιωμένων, δρομολογούνται καίριες ρυθμίσεις σχετικά με την καθημερινότητά τους.
Μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιών της θα διασφαλιστεί ότι οι ηλικιωμένοι βρίσκονται σε μία συγκεκριμένη κατοικία την οποία θα δηλώσουν και δεν θα μετακινούνται. Οι υπηρεσίες και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» θα φροντίζουν για την κατ’ οίκον παράδοση τροφίμων και φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.
Για τις περιπτώσεις που χρειάζεται να βγαίνουν για αγορές στα σούπερ μάρκετ ή στα φαρμακεία, θα δοθούν πιθανότατα συγκεκριμένες πρωινές ζώνες για τους ηλικιωμένους για τις αγορές τους. Στο ίδιο πλαίσιο θα ρυθμιστεί με τις τράπεζες και η εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων, π.χ. κατά τις ημέρες πληρωμής συντάξεων, με αυστηρούς και συγκεκριμένους όρους, ώστε εκείνοι να βρίσκονται σε προστατευτικό περίβλημα ενώ θα αίρονται σταδιακά τα μέτρα για τον υπόλοιπο πληθυσμό.»…
Και γιατί να μην τους κολλάμε στο πέτο κι ένα αστέρι, λέω εγώ; Γιατί να μας «ξεφύγει» κανένας εξηνταπεντάρης, που είναι μεν μικρός για σύνταξη αλλά μεγάλος για να κυκλοφορεί στον δρόμο; Τί είναι αυτές οι ακρότητες; Θα ενδώσει η Ελλάδα σε μια τέτοια ρατσιστική αντιμετώπιση των «άνω των 65»; Από πού ως πού οι «ηλικιωμένοι» είναι επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια; Οι «ηλικιωμένοι» βγήκαν κι έτρεχαν στις παραλίες ή όργωναν τα αλσύλλια;
Θα δεχθεί αυτό τον διωγμό που θυμίζει άλλες εποχές, ο πρωθυπουργός του οποίου ο πατέρας έγινε πρωθυπουργός στα 72 του και παρέμεινε βουλευτής μέχρι τα 90;
Τί στην ευχή απόψεις είναι αυτές την ώρα που το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται και όλοι μιλούν για σύνταξη στα 70; Κι αν θέλουν να «σώσουν» τα Ταμεία γιατί δεν εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας (και συνεπώς ασφαλιστικές εισφορές) παρά επιχειρούν να «ξεκάνουν» τους «άνω των 65» κλείνοντάς μας (με το ζόρι και χωρίς λόγο) σε τέσσερις τοίχους; Και θα δεχθεί να μετάσχει σε ένα τέτοιο σχέδιο «απομονώσεως» (δηλαδή απορρίψεως) των «άνω των 65» ο καθηγητής Τσιόδρας, που βούρκωσε στην αναφορά και μόνο του θανάτου κάποιων ηλικιωμένων;
Μάλλον κάποιοι στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει ότι εδώ είναι Ελλάδα. Και ίσως έφθασε η στιγμή για ένα Κόμμα των «Άνω των 65», που θα κερδίσει τουλάχιστον το 22% των ψήφων! «Εκτός και αν αλλάξουν και το Σύνταγμα με ΠΝΠ!» μου είπε ο Αργύρης, 67 ετών, που έχει «βγει» στην σύνταξη αλλά δεν την έχει δει ακόμη…