Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κιθαριστές σολίστ και σύνολα “επιτίθενται” με συναυλίες σε φεστιβάλ και σε άλλες εκδηλώσεις

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 05/03/2018

Από Νίκαια μέχρι Αμφίκαια!

|> Μάγεψαν στην 1η συναυλία του 4ου Φεστιβάλ Κιθάρας Αμφίκαιας, που άρχισε το Σαββάτο,  ο σολίστ κιθάρας Ηλίας Διαμαντάκης και η σολίστ βιολιού Σταυρούλα Μέντη (φωτό), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών Στέλιου Γκόλγκαρη. Η διοργάνωση διεξάγεται στο Αγρόκτημα Αμφίκαια στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας.

Στο επόμενο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, περιλαμβάνονται, τα δύο επόμενα Σάββατα του Μαρτίου, συναυλίες κλασικής κιθάρας, μουσικής δωματίου και διαλέξεις.

Συμμετέχουν  στις 10 Μαρτίου, Σπύρος Μάστορας (κιθάρα) & Άντζι Κλόγκερι (φλάουτο) και Γιώργος Παπαδόπουλος (κιθάρα) με την Κωνσταντίνα Τσεκούρα (φλάουτο) στις 17 Μαρτίου.

Οι συναυλίες του Φεστιβάλ, θα δοθούν στην υπέροχη αίθουσα εκδηλώσεων του Αγροκτήματος, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και ώρα έναρξης στις 19:30.

Εντυπωσίασε τo Nikea Guitar Ensemble
στην αναδρομική έκθεση Μιχάλη Νικολινάκου 

|> Τις εντυπώσεις κέρδισε το πολυβραβευμένο Nikea Guitar Ensemble – Κιθαριστικό Σύνολο Νίκαιας, που συμμετείχε μουσικά στα εγκαίνια της Έκθεσης με τίτλο “Μιχάλης Νικολινάκος, η ζωγραφική, η εικονογράφηση και οι παράλληλες διαδρομές”, που οργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη από τις 4 Mαρτίου έως τις 31 Μαΐου.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα και τεκμήρια από το πλουσιότατο αρχείο του ζωγράφου, που ανήκει στο γιο του καλλιτέχνη Νίκο Νικολινάκο. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ιδιαίτερες πλευρές του ζωγραφικού έργου του και να αποκτήσει μια εικόνα της ακμαίας πολυμέρειας του μέσα από εικονογραφικές, γελοιογραφικές και γραφιστικές δημιουργίες του καλλιτέχνη.
To Nikea Guitar Ensemble, αποτελείται κυρίως από σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και Σολίστ από την Νίκαια και τις άλλες περιοχές του Πειραιά.

Υπεύθυνος Διδασκαλίας και Καλλιτεχνικής Επιμέλειας του Συνόλου, είναι ο καταξιωμένος Νικαιώτης Κιθαριστής, Αντώνης Μυτακίδης.
Σολίστ είναι οι επίσης Νικαιώτες, Γιώργος Γκόλγκαρης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων) & Ηλίας Διαμαντάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής) και οι δύο Καθηγητές Κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Ρέντη.

Στην συναυλία συμμετέχουν ακόμη οι νεαροί βραβευμένοι σε διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας Δημήτρης Σταυρόπουλος (Απόφοιτος Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Ρέντη), Δανάη Τζούμπα και Δαμιανός Γεωργιάδης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: