Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ξεκάθαρη δήλωση από το Λονδίνο: “Η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ”

ΕU στις 09/06/2016

Το “κοινό μυστικό”…

Μία δήλωσε που δεν… έπρεπε ποτέ να ακουστεί, έγινε από τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών Τζωρτζ Όσμπορν, ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να γίνει ποτέ μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, ο Τζωρτζ Όσμπορν δήλωσε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ακυρώνοντας έτσι ένα από τα επιχειρήματα που θέτουν οι υποστηρικτές της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ (λεγόμενο Brexit), οι οποίοι προβλέπουν αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην περίπτωση που η Τουρκία γίνει κράτος–μέλος της ΕΕ.

«Δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κατά τη διάρκεια της ζωής μου», δήλωσε στην τηλεόραση του BBC ο κ. Όσμπορν, ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ. «Πρόκειται να γίνει κράτος–μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Όχι, δεν πρόκειται!», τόνισε.

Πρόκειται για μία αλήθεια, η οποία “απαγορεύεται” να ειπωθεί επίσημα από εκπροσώπους των “ισχυρών” της ΕΕ και ιδιαίτερα από την πλευρά της Γερμανίας και της Γαλλίας. Και ο λόγος δεν είναι τόσο το θρήσκευμα της γείτονος, όσο ο μεγάλος αριθμός του τουρκικού πληθυσμού! Διότι, εάν η Τουρκία μπει στην Ευρώπη, τότε αναλαμβάνει πρωτοκαθεδρία ως η χώρα που έχει τον περισσότερο πληθυσμό και ευνόητο είναι ότι οι πολυπληθέστερες σήμερα Γερμανία και Γαλλία, παραδίδουν τα… σκήπτρα!

Η δήλωση Όσμπορν, όσο νά¨ναι έκανε “χαλάστρα” και στην γενική ευρωπαϊκή πολιτική έναντι της Τουρκίας, αλλά και στο εσωτερικό της πατρίδας του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η είσοδος στην ΕΕ, αποτελεί μία ελπίδα για τον τουρκικό λαό. Πόσο μάλλον σήμερα που βλέπει ότι η χώρα του Κεμάλ Ατατούρκ επιστρέφει στον ακραίο μουσουλμανισμό, αφού έτσι θέλει ο “σουλτάνος” της Άγκυρας…
Τ/Π

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: