Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδήλωση για Κρανιδιώτη / δημοσιογράφους – θύματα του μοιραίου Falcon

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 16/09/2024

Τετάρτη 18/9 στην ΕΣΗΕΑ: Φόρος τιμής από τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη, παρουσία του επιζήσαντα Αλφόνσου Βιτάλη

|> Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα συνδιοργανώνουν εκδήλωση  μνήμης και φόρου τιμής στον Γιάννο Κρανιδιώτη και τους συναδέλφους Νίνα Ασημακοπούλου, Δημήτρη Πανταζόπουλο και Παναγιώτη Πούλο που σκοτώθηκαν στο κυβερνητικό αεροσκάφος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων από την πτώση του Falcon τον Σεπτέμβριο του 1999, μεθαύριο Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024, 10:30 το πρωί στην αίθουσα ‘’Γεώργιος Καράντζας’’ του Μεγάρου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, α’ όροφος),

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Συντονιστής θα είναι το μέλος του δ.σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΣΗΕΑ Αλφόνσος Βιτάλης, επιζήσας από τραγικό δυστύχημα.

10:30-10:45

Χαιρετισμοί από: Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρο δ.σ. ΕΣΗΕΑ και Μορφωτικού Ιδρύματος. Σωτήρη Τριανταφύλλου, πρόεδρος δ.σ. ΠΟΕΣΥ.

10:45- 11:40

Ομιλίες από: Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, υπουργός Εξωτερικών, Γεώργιο Γεραπετρίτη. Παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Σημίτη.

11:40-12:30

Συντονιστής ο Νίκος Κιάος, πρώην πρόεδρος ΕΣΗΕΑ και Μορφωτικού Ιδρύματος.

Ομιλήτρια η Λίνα Βασιλοπούλου, σύζυγος Δημήτρη Πανταζόπουλου.

Ακολούθως θα γίνει απονομή τιμητικών διακρίσεων στις οικογένειες των συναδέλφων που επέβαιναν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και από τον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου Γιώργο Φράγκο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξει προβολή οπτικοακουστικού υλικού από τη διεύθυνση του Αρχείου της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ και μετάδοση σε live streaming.

> Πληροφορίες: Γραμματεία Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΣΗΕΑ | morfotiko@esiea.gr | 2103675430

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: