Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος Γάλλος τραγουδιστής Κριστόφ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 17/04/2020

Διέπρεψε τη δεκαετία του ’60 – Μεγάλες επιτυχίες του το “Aline”  και το “Oh! Mon Amour

|> Έφυγε από τη ζωή, ίσως λόγω του κορωνοϊού ο μεγάλος Γάλλος τραγουδιστής Κριστόφ – ένας από τους πιο σημαντικούς ερμηνευτές της γαλλικής μουσικής σκηνής, ο οποίος χάρισε διεθνείς επιτυχίες, όπως το μοναδικό «Aline», το ανεπανάληπτο «Oh! Mon Amour», το άκρως ερωτικό «Main dans la main» που τόσο όμορφες στιγμές στα νεανικά πάρτυ της της δεκαετίας του ’60, του ’70 και… Ακόμη και σήμερα όταν ακούγεται η φωνή του Κριστόφ, δυναμώνουν οι εντάσεις…

Ο Ντανιέλ Μπεβιλακά, όπως το πραγματικό όνομα του Κριστόφ, ήταν 74 ετών και ο θάνατός του αποδίδεται επίσημα σε επιπλοκές πνευμονικής νόσου, αλλά αρκετοί πιστεύουν ότι έπεσε θύμα του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, είχε νοσηλευτεί και εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας στις 26 Μαρτίου σε νοσοκομείο του Παρισιού για εμφύσημα (πνευμονική νόσος), πριν μεταφερθεί στη Βρέστη, στη δυτική Γαλλία.

Το σχετικό ρεπορτάζ του cnn.gr αναφέρει:

«Ο Κριστόφ έφυγε. Παρά την αδιάκοπη αφοσίωση των γιατρών και των νοσηλευτών, οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν», έγραψαν η σύζυγός του και η κόρη του Λουσί σε ανακοίνωση.

Η σύζυγός του δεν ανέφερε ποτέ την νόσο Covid-19 στις ανακοινώσεις της και, όταν ρωτήθηκε τηλεφωνικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, επέμεινε στο πρόβλημα του «εμφυσήματος».

Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien είχε γράψει κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του Κριστόφ ότι ο μουσικός είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό, κάτι που ο ατζέντης του τραγουδιστή δεν είχε επιβεβαιώσει.

Ο καλλιτέχνης γνώρισε την επιτυχία από το 1965 με το τραγούδι «Aline».

Η ανακοίνωση της νοσηλείας του και στη συνέχεια η μεταφορά του στη Βρέστη είχε προκαλέσει συγκίνηση στον κόσμο του θεάματος, με καλλιτέχνες και προσωπικότητες να γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσά τους ο Γάλλος συνθέτης Ζαν-Μισέλ Ζαρ, ο οποίος είχε συνεργαστεί στενά σε δύο από τα σημαντικότερα άλμπουμ του Κριστόφ – και στα ομώνυμα εμβληματικά τραγούδια τους – «Les Paradis Perdus», 1973 και «Les Mots bleus», 1974.

Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Κριστόφ συνόψισε την καριέρα του λέγοντας: «Έζησα όμορφες και δύσκολες στιγμές», αλλά «και οι δύσκολες στιγμές μου ήταν όμορφες».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: