Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με ένα τηλεφώνημα η άδεια οδήγησης στο σπίτι!

ΑΤΤΙΚΗ στις 06/05/2020

Γ. Πατούλης: Βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία του γκισέ και τις πολύωρες αναμονές

|> Με γνώμονα την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής καθιερώνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής των διπλωμάτων οδήγησης στις οικίες των ενδιαφερομένων, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία του γκισέ και τις πολύωρες αναμονές. 

Η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια της πρότασης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, για την καθιέρωση της ψηφιακής προσωρινής άδειας οδήγησης που υιοθέτησε η κυβέρνηση (νόμος 4663/2020) και υλοποιείται ήδη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr, καθώς και της έκδοσης σχεδόν 100.000 αδειών οδήγησης που εκκρεμούσαν από το έτος 2018.

Με εντολή του περιφερειάρχη τη δράση έχουν αναλάβει να συντονίσουν και να υλοποιήσουν ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Β. Γιαννακόπουλος και ο γενικός διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών Η. Δόλγυρας. 

Με αφορμή την έναρξη εφαρμογής της νέας διαδικασίας ο κ. Πατούλης επισημαίνει: 

Η Περιφέρεια Αττικής, με κεντρικό στόχο το δραστικό περιορισμό της ταλαιπωρίας  των πολιτών στο γκισέ και τις πολύωρες αναμονές σε μία περίοδο που απαιτείται όλοι να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό, κάνει ένα ουσιαστικό και έμπρακτο βήμα κατά της γραφειοκρατίας“. 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: