Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αυλαία… για τον Γιώργο Βασιλείου, μετά από πολύμηνη σκληρή μάχη με την επάρατο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 02/11/2016

Κηδεία, Πέμπτη 1 μμ Ζωγράφου

Θλίψη στον κόσμο του Ελληνικού Θεάτρου προκαλεί ο θάνατος του δημοφιλούς ηθοποιού Γιώργου Βασιλείου, που «έφυγε»  σήμερα τα ξημερώματα από την ζωή, σε ηλικία 66 ετών, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη, στις 13.00, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Από το καλοκαίρι νοσηλευόταν κατά διαστήματα στο νοσοκομείο «Μεταξά» του Πειραιά και μάλιστα πριν ένα μήνα οι εξετάσεις του έδειχναν πως ο αγώνας του δεν θα πάει χαμένος. Έτσι πήρε εξιτήριο και γύρισε σπίτι. Πήγαν στη Σαλαμίνα, που την είχε δεύτερη πατρίδα του. Και έστειλε το μήνυμα λέγοντας:

«Αυτό που έπαθα το έπαθα από το τσιγάρο. Κάπνιζα δύο πακέτα την μέρα. Γι’ αυτό τώρα, όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, ένα πράγμα λέω σε όλους: “Κόψτε το τσιγάρο!”».

Και σχετικά με τη μάχη που έδινε, είπε:

«Το παλεύω. Θέλω να πιστεύω πως είμαι όπως νιώθω. Δηλαδή καλά. Η αισιοδοξία και οι ελπίδες πεθαίνουν τελευταίες»…

Όμως, όσο και αν προσπάθησε ο Γιώργος, τελικά δεν τα κατάφερε και το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή. Συνεχώς δίπλα του είχε την γυναίκα του Λία και τα παιδιά τους Βασίλη και Ιουλιέττα.

Η «μαύρη» είδηση για τον θάνατό του, έγινε γνωστή από το f/b, όπου στη μερίδα του, αντί για κάποια φωτογραφία, υπήρχε ένα κεράκι… Και τα μηνύματα λύπης και συλλυπητηρίων ένα σωρό. Από φίλους, συναδέλφους και θαυμαστές. Κι αυτό γιατί ο Γιώργος Βασιλείου ήταν ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος, σεμνός και τίμιος μαχητής της ζωής…

Αν και ήξερε τι ακριβώς του συμβαίνει και σε χρόνο που η υγεία του βρισκόταν σε επικίνδυνη καμπή, είχε πει σε κάποιο φίλο του:

«Ξέρω τι μου συμβαίνει και τι μέλλει να μου συμβεί. Όλοι κάποτε από κάποια αιτία θα πάμε. Ξέρεις όμως τι με στεναχωρεί. Εκείνη η στιγμή του αποχωρισμού, που θα αφήσω τη Λία μου και τα παιδιά μας…».

Παρακάτω αναδημοσιεύεται το σημείωμα που έγραψε για τον Γιώργο στο f/b ένας από τους καλούς του φίλους – ο Κώστας Βενετσάνος. Έγραψε επί λέξει:

«Αυτο το χαμογελο αισιοδοξιας εσβυσε τις πρωτες πρωινες ωρες και μαζι του εσβησε καθε ελπιδα γιατι ολοι πιστευαμε οτι αυτο το Παλλικαρι θα τον νικουσε τον τρισκαταρατο και θα εστελνε μηνυμα ελπιδας και αισιοδοξιας σε οσους υποφερουν και αγωνιουν για τους Ανθρωπους τους οπως εκανε παντα στην Ζωη του και στην λαμπρη καρριερα του εστελνε μηνυματα! Τωρα το μηνυμα ειναι θλιβερο και εκανε ματια να δακρυσουν καρδιες να ραγισουν και μια Οικογενεια υποδειγμα αγαπης και συνοχης να μεινει ορφανη χωρις το στηριγμα της! Γιωργο μου Φιλε, Αδερφε και πολυτιμε Συναδελφε δεν θα σε ξεχασουμε ποτε θα εισαι στις καρδιες μας και στην σκεψη μας φωτεινο παραδειγμα Ελληνα , Καλλιτεχνη και Ανθρωπου!»…

Ποιος ήταν
Ο Γιώργος Βασιλείου ήταν ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Υπήρξε βουλευτής στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά με την Νέα Δημοκρατία (2004 – 2007) και επίτιμος πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Τμήματος του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λάρνακας.

Γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1950 στην πόλη της Λαμίας, όπου και μεγάλωσε. Από μικρός εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, παράλληλα με το σχολείο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Στις 17 Νοεμβρίου του 1973, ανήμερα του Πολυτεχνείου, γνώρισε την σύζυγό του, Λία Θερμογιάννη, φοιτήτρια τότε στη Νομική Αθηνών, την οποία παντρεύτηκε το 1977 και απέκτησαν δύο παιδιά – τον Βασίλη (1979) και την Ιουλιέττα (1988).

Περισσότερος γνωστός στο κοινό έγινε από τη σειρά του Νίκου Φώσκολου για τον Ant1 «Καλημέρα Ζωή», όπου ο Γιώργος Βασιλείου υποδυόταν τον  «ταξίαρχο Στάθη Θεοχάρη». 

Κατά την διάρκεια της καριέρας του εργάστηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα το Θεάτρου και μετά το πέρας της βουλευτικής θητείας του εμφανίστηκε σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές παραγωγές. Όμως στην τελευταία θεατρική παράσταση δεν πρόλαβε να συμμετάσχει, καθώς τον «βρήκε» η επάρατος…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: